Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Evropa, pronásledování ateistů a satiriků na obzoru

Zatímco Erdogan rozdupává turecký /TR laicismus a vyzývá k nové turecké Osmanské říši, v jejímž čele se stane sultánem všech Věřících i Nevěřících, papež František při převzetí ceny Karla Velikého v Apoštolském paláci ve Vatikánu

zaplakal nad všemi chudými ( mladými muži se smartphony ) na planetě Zemi,  a požádal 6.5.016 představitele EU, aby všechny chudé ze zemí BV, Maghribu  a Afriky přestěhovali do EU ( Vatikán se již ujal tří syrských rodin různého náboženského vyznání ), která dle jeho názoru nesmí ztratit multikulturní a integrační dynamiku ( multikulturalismus by zde byl, ale integraci evropským muslimům jejich imámové programově zakázali ).

Papež František by si měl poslechnout názor prvého muslima, jenž byl zvolen za starostu evropského velkoměsta, syna pákistánského řidiče londýnského červeného autobusu, Sadiqa Khana (45), praktikujícího muslima ( zachovává půst o ramadánu a nepije alkohol ).

Sadiq Khan prohlásil, že je celou duší muslim, ale má i jiné identity – je Londýňan, britský občan a poddaný britské královny, proto God Save The Queen  5x denně rád zpívá.

Sadiq Khan je i celou duší proevropský, protože  Brusel zajištˇuje  Londýnu 500.000 pracovních míst, a 550.000 EU občanů si LON zvolilo za své trvalé bydliště – za této situace si nikdo v LON nemůže přát odchod Spojeného království z EU.

Sadiq Khan dále napadl britský multikulturalismus s tím, že právě britská nadměrná tolerance vůči jiným kulturám v rámci britské politické korektnosti způsobila, že již několik generací mladých muslimů v Británii nevidělo žádnou jinou komunitu než svoji vlastní v rámci principu nulové integrace vyhlášené imámy …

Papež František se 12.2.016 teatrálně objímal s moskevským patriarchou Kirillem, jenž stejně jako Erdogan chce v RF zavést povinnou víru, a učinit z pravoslaví Putinovo státní náboženství ( opium lidu Karla Marxe /1818-1883/ ), kdy na rozdíl od bolševismu budou na oplátku zavíráni do vězení ateisté, třebaže Gennadij Zjuganov na moskevském prvomájovém průvodu, kdy  Putin oslavoval nejen Svátek práce, ale i pravoslavné velikonoce, ruské občany přesvědčoval, že kdyby Ježíš Kristus Nazaretský ještě  žil, šel by v prvomájovém průvodu spoře oděný v první řadě v čele ruských bolševiků ).

Zjugannov na podporu Putinovy náboženské linie dodal, že v jeho rodné obci se svorně  světily všechny bolševické i pravoslavné svátky, aniž by docházelo ke sporům s místní stranickou buňkou.

V TR již dva novináři, Ceyda Karan + Hikmet  Cetinkaya, 28.4.016 dostali dva roky vězení za to, že po vyvraždění redakce Charlie Hebdo islámistickými extrémisty ( s kontakty na kadyrovce ) ze dne 7.1.015 zveřejnili v listu Cumhuriyet jednu karikaturu jistého Proroka Mohameda.

Navzdory tomu, že přispěli k mediální slávě Proroka, je Erdogan, po vzoru ruských Putinových soudů, řízených vertikálně prezidentem, o což usiluje i Erdogan,  obžaloval z urážky náboženských hodnot ( náboženské hodnoty urážejí muslimové, kteří vraždí, nikoliv úvodníkáři listu Cumhuriyet ), za což muslimům v TR hrozí až 4.5 let vězení.

V Německu uvedl Merkelovou do velmi delikátní situace další humorista, tentokrát německý, Jan Böhmermann, jenž ve veřejnoprávní regionální TV NDR.de  17.3.016 zesměšnil v básni ve videoklipu dalšího Proroka – samotného Erdogana,  „ šéfa Bosporu „ , a vyvolal diplomatickou roztržku, v jejímž rámci ostrou kritiku německé „arogance“ nejprve schytal německý velvyslanec v Ankaře, jenž na Aladinově koberečku TR zamini chabě bránil německou ústavní svobodu slova a názoru.

Merkelová na dovolené kauzu odmítla komentovat, a kauza mohla skončit výměnou názorů mezi TR zamini a německým velvyslancem, ale 31.3.016 Böhmermann, jako kdyby jej platila ruská ambasáda, přešel k druhé epizodě, ve které v TV ve druhém videoklipu  Erdogana nazval, mezi jinými vulgárními urážkami, „ pedofilem a buzerantem „, takže se německá vláda Erdoganovi hluboce omluvila ( 4.4.016 osobně telefonicky i Merkelová, vzal to však jen premiér Davutoglu, vzápětí z Erdoganových služeb vyhozený ) .

Navzdory stanovisku SPD, Zelených a europoslance Guy Verhofstadta, čímž kauza nabyla „ evropských „ rozměrů,  německá vláda 15.4.016 souhlasila  s trestním stíháním ( možná i s extradicí do TR )  Böhmermanna, a slíbila Erdoganovi novelu trestního zákona, která bude trestat urážky představitelů cizích států , zejména Erdogana, daleko přísněji ( dnes je německý trestní zákon  trestá až třemi lety vězení, ale jen za podmínky, že o trestní stíhání dotyčný stát požádá, a německá vláda stíhání povolí, načež definitivně o trestním stíhání rozhodně německá prokuratura ) .

Erdogan německého zákona využije, stejně jako íránský šáh v 60. letech a generál Augusto Pinochet v letech sedmdesátých, protože dle Erdogana Böhmermann neurazil jen jeho, ale i 78 miliónů Turků „ v době, kdy německá demografická křivka, stejně jako ruská, prudce klesá.

Böhmermann a ruská ambasáda v BER očividně chtěli zabránit tomu, aby si německé letectvo zřídilo v TR  ( na území US letecké základny v Incirlik ) vlastní základnu, a aby BER v TR natrvalo rozmístil  německé pozemní síly, což německý ministr financí již odsouhlasil.

Nový turecký sultán

 

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 10.5.2016 12:14 | karma článku: 22,55 | přečteno: 901x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,24 | Přečteno: 469x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 503x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 498x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 726x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 268x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,83
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz