Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Erdogan v Turecku válčí proti pacifistům

V rozhovoru pro německý deník Bild Putin v 1/016 obvinil Západ, že podporuje terorismus, který z tohoto důvodu úměrně této podpoře vzroste. TR ročně navštíví 40 miliónů turistů, bombové a sebevražednické útoky začaly 6.4. 015

v Diyarbakiru, 4 mrtví, 20.7. v Suruc 34 mrtvých levicově orientovaných kurdských aktivistů ( v létě 015 PKK a TR speciální policejní jednotky vykopaly válečnou sekeru, nikoliv však v horách, ale ve městech, zatímco se Kreml kradmě přepravoval s vojenskou technikou přes TR úžiny), 30.10. v Ankaře 103 mrtvých prokurdských demonstrantů.

12.1.016 v historickém centru Istanbulu údajně 28.letý sebevražedník syrského původu Nabil Fadli odpálením náloží zabil 10 turistů, z toho mj. 8 Němců, 1 Peruánce, načež TR zatklo v Antalyi + v Izmiru 9 členů IS, z nichž tři byli Rusové ( adresy, kde se razie uskutečnily, měla policie již dříve ) …

Syrský uprchlík Nabil Fadli, narozený v Saúdské Arábii, kde jeho otec pracoval jako námezdní dělník, pocházel z Manbij, 50 km od města Aleppo/Halab, v němž vystudoval lékařskou fakultu.

Po vypuknutí občanské války procházel jako ostatní mladí Syřané vojenským „nomádismem „, tj. přecházel z jedné vojenské skupiny do druhé.

Ambicióznější milicionáři z protiasádovských milic rodinných či tribálních klanů přecházeli do lépe vyzbrojených jednotek džihádistických, které nejenže vyplácely žold, ale měly na rozdíl od tribálních povstaleckých jednotek i vojenské zkušenosti a jednotné velení.

Fadli nejprve vstoupil do Svobodné syrské armády, poté se přidal k malé islámistické skupině Abú Bakr as Siddiq, a nakonec skončil v jedné z nejmocnějších islámistických skupin – salafistické Ahrar al-Cham/“Svobodní lidé z Levantu „  - když se IS v roce 014 zmocnil Manbiji, přešel k IS, a pracoval v Rakce na „ ministerstvu „ propagandy. V 3/015 se Fadli přes Facebook spojil se svým bývalým spolužákem z fakulty, jenž byl zhrozen, jak Fadlimu džihádisté vymyli mozek, a odmítl s ním komunikovat.

TR policie jej identifikovala snadno, protože 5.1.015 se zaregistroval v istanbulském registru uprchlíků, v němž se pořizují otisky prstů, a spolu s dalšími 4 kumpány dostal identifikační kartu s tím, že je pod dočasnou ochranou TR úřadů ( status uprchlíka v TR neexistuje ), celá procedura se natáčí na video.

Fadli poté v Ankaře dostal instrukce a bombovou výbavu ( v Ankaře má IS nejvýznamnější „ rezidenturu „, což nevypovídá nic o tom, které tajné služby IS řídí, 11.1.016 TR TV Habertürk uvedla, že v Ankaře je kolem 450 spících buněk/ sítí IS ).

Mezi syrské uprchlíky se infiltrovali i pachatelé atentátů z pařížského předměstí Saint-Denis.

Erdoganova vláda, spoléhající na to, že islámisté vyženou Bašíra Asáda, nechávala TR-syrské hranice propustné jak pro dodávky zbraní, tak pro kandidáty na džihád, kteří se později léčili i v TR nemocnicích.

Teprve po atentátu v Suruc v 7/015 se Erdogan jednoznačně přihlásil k mezinárodní spojenecké koalici bojující proti „ IS“ , avšak 100 km pásmo jižně od Gaziantepu  (z 900 km TR-syrské hranice) je stále džihádistickou dálnicí ( označení ze strany samotného TR tisku ) navzdory tomu, že spojenci naléhají na Erdogana, aby hranici se Sýrií hermeticky uzavřel, což Erdogan nemůže, protože je to již jediná cesta, kterou zásobuje islámistické skupiny v Sýrii, které v boji proti Asádovi podporuje ( Fronta al-Nusra, syrská odnož „ al-Kajdy“ + Jaich al-Fatah + Ahrar al-Sham +Ansar al-Sham ).

Avšak doba, kdy Ankara tajně vyjednávala s IS o osvobození 46 zaměstnanců a diplomatů z TR konzulátu v iráckém Mosulu, kteří byli zadržováni v Sýrii od 6/014 do 9/014, a kteří byli vyměněni za 180 námezdních džihádistů ze zahraničí, které TR vsadilo do svých žalářů, již skončila, a to současně s ruským přátelstvím.

TR média, která veřejné tajemství o tom, jak TR vláda podporuje některé syrské islámisty, zveřejnila, za to draze zaplatila, viz TR deník Cumhuriyet, jehož ředitel, šéfredaktor a redaktor ve vězeňské cele v Istanbulu čekají na soud.

Can Dündar, šéfredaktor výše zmíněného deníku, kterému Reportéři bez hranic v 11/015 udělili Cenu za svobodu, však ve své kritice Erdogana nepovoluje ani ze své cely, odkud požaduje zrušení cenzury a zastavení zastrašování novinářů á la Putin.

Když přebíral Cenu za svobodu, prohlásil : „ Mám v kanceláři dvě okna, jedno má výhled na hřbitov, ze druhého se dívám na budovu soudu – dvě místa, která TR novináři nejvíce navštěvují „ …

Když deník Cumhuriyet zveřejnil fotografie ( dodané na 99% ruskou ambasádou ), jak kamióny TR tajných služeb převážejí přes hranice do Sýrie zbraně, Erdogan veřejně prohlásil : “ Převozy zbraní nepopírám, ale je to státní tajemství, takže ten, kdo tento článek napsal, za něj draze zaplatí „ ( Zeman by za oněch 150 miliónů dopadl v TR obdobně ), což by na veřejnosti neprohlásili ani TR generálové z dob vojenských junt.

Generálové se naopak snažili nedávat svůj odpor k médiím veřejně znát, zatímco Erdogan v TV klidně prohlásil, že „ knihy a sociální sítě jsou nebezpečnější než bomby „ , a že „ Twitter bude brzy vymazán z povrchu zemského „.

TR tak patří, spolu s Čínou a s RF, mezi země s největší cenzurou internetu.

Čínský prezident 16.12.015 během konference ve Wuzhenu s názvem World Internet/Network Security Forum prohlásil, že Čína necenzuruje internet, ale jen si chrání svoji kybernetickou suverenitu ( proto je v Číně zakázaný Facebook, YouTube a Twitter, a proto Peking zavírá bloggery, kteří kritizují čínskou KS), třebaže právě Peking je pravidelně obviňován Washingtonem i Bruselem, že proti nim organizuje kyber útoky  …

Čínský Twitter „ Weibo“ má 300 mil. uživatelů, čínský Facebook made in China se jmenuje Ren-Ren, made in China je i čínská YouTube pro sdílení videjí, celkem má čínská internetová populace 800 mil. uživatelů.

Čínské sociální sítě na konferenci ve Wuzhenu reagovaly velmi sarkasticky s tím, že jen jejím účastníkům bylo umožněno dostat se na webové stránky, které jsou v Číně tradičně zablokované, ale štiplavé poznámky byly hned mazány.

Také státem placení provládní trollové měli v době konference bojovou pohotovost, lépe placení za provládní komentáře jsou ruští státní trollové.

Čína miluje Rusko, viz http://www.infowars.com/report-china-moves-12000-troops-to-russian-border/

Erdogan, kandidát na vstup do EU, zakázal 52.000 webových stránek, a z médií vykázal všechny své politické oponenty, přičemž použil Putinovu metodu likvidace svobodného tisku – pod hrozbou represí vnutil redaktorům autocenzuru, a své stoupence z obchodních kruhů pasoval na vlastníky TR médií, a tam, kde Erdoganova pravidla byla nevynutitelná, tam novináři končili ve vězení či na věčnosti, a mediální skupina byla „ rozpuštěna“ , např. proGülenova mediální skupina Dogan v roce 014 v rámci razií proti Gülenovi.

Stejně jako Putin ani Erdogan nesnáší pacifisty, takže pozavíral signatáře výzvy tureckému státu ke smíru s kurdskou ex marxistickou PKK, aby nebyli ve městech masakrováni civilisté ( na ně se však neohlíží ani mladiství mládežníci PKK, kteří města proti policejním raziím zabarikádovali za pokřiku, že chtějí autonomii ).

V létě 015 byla válečná sekera s Kurdy ( 15% obyvatel ) vykopána z důvodu, že Erdogan odmítl zahájit rozhovory s PKK, třebaže v roce 012 tyto rozhovory sám inicioval, a slíbil Kurdům v rámci nové ústavy, která je stále v nedohlednu, "široká" občanská práva, - místo toho v kurdských oblastech Erdogan vyhlásil výjimečný stav, což podstatně ztížilo jejich zásobování, takže civilisté se z nich opětovně stěhují, stejně jako za špinavé války armády v letech 90-00.

Kurdští bojovníci z PKK, kteří se vrátili z bojů o město Kobane, si městskou gerilovou taktiku zopakovali v kurdských městech v TR, aby jihovýchod TR přeměnili v „miniSýrii“,  aby měl Putin ve skutečné Sýrii volné ruce.

Tito militantní funkcionáři z PKK požadovali na kurdských radnicích, aby jim k hloubení zákopů proti TR policejní bojové technice poskytly bagry, ti Kurdové z radních, kteří odmítli, byli milicemi PKK vyhnáni z města.¨Milicionáři z PKK útočí proti „ kolaborujícím „ rodinám i nastraženými bombami pod jejich auty bez ohledu na to, koho v těchto autech zabijí, např. v noci ze 13/14.1.016 v Cinar, předměstí v Diyarbakiru, vybuchlo auto naložené jednou tunou výbušnin před policejní budovou a služební nemovitostí, ve které bydlí policejní rodiny, kdy mj. zemřely tři malé děti.

Univerzitní profesoři „Mírovou výzvu TR univerzit „ v tisku zveřejnili 15.1.016 – hned poté obsadila univerzity policie, a dlouhé hodiny vyslýchala zadržené profesory, kterým hrozí 1-5 let vězení za „ teroristickou propagandu “ a za „ urážku TR republiky a jejích institucí „ …

Erdogan se o nich vyjádřil jako o „ tupcích, kteří se přidali na stranu teroristů „, třebaže tuto mírovou výzvu podepsali nejen TR intelektuálové, ale i zahraniční, mj. US filozof Noam Chomský, celkem ji podepsalo 2.000 lidí.

Putin označil za „ zahraničního agenta"  pacifistické moskevské Centrum Andreje Sacharova v MOW.

http://www.bbc.co.uk/russian/rolling_news/2015/03/150323_rn_sakharov_fine

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 12.2.2016 21:24 | karma článku: 24,67 | přečteno: 398x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,28 | Přečteno: 499x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 501x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Odvolací soud potvrdil osvobození učitelky, která popírala válečné zločiny

6. května 2024  10:18,  aktualizováno  11:36

Pražská učitelka Martina Bednářová, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na...

Přijdou bouřky s vydatným deštěm, do zítřka naprší i přes 50 milimetrů

6. května 2024  11:31

Při bouřkách a dešti může od pondělí do úterního rána místy v Česku napršet v úhrnu přes 50 mm,...

Ve Vatikánu zadrželi českého faráře s pistolí, noži a šroubovákem

6. května 2024  9:51,  aktualizováno  11:25

Při vstupu do Vatikánu policie o víkendu zadržela faráře z České republiky, který měl u sebe v...

Začátek týdne bude oblačný s bouřkami. Slunce se vrátí ve středu

6. května 2024  6:23,  aktualizováno  11:22

Zataženo až oblačno vydrží na většině míst v Česku až do poloviny týdne. Česku se nevyhne ani déšť,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,86
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz