Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Černá Hora, NATO a Putinův vyděračský plán B4

Řecké kolonie zde byly již v 6.st. př.n.l., od 4.st.př.n.l. se zde usazovali Keltové, od 3.st.př.n.l. obydlena ilyrskými kmeny s hlavním městem Skadar ( dnes v Albánii, 13 km od černohorských hranic ) na břehu Skadarského jezera,

od 2.st. n.l. dobývána Římany, kteří ji ve 3.st.n.l. připojili ke své provincii Dalmácii.

Knížectví Černá Hora/ČH bylo vždy ruským spojencem, černohorský kníže podpořil Rusko i v jeho válce proti Japonsku 1904-1905, dokonce Japonsku ve své loajalitě k carovi vyhlásil válku, a protože mírovou smlouvu s Japonskem následně ČH nikdy nepodepsala, je ČH ve válce s Japonskem ( které ji nedokáže najít na mapě ) dodnes.

V 11/1918 se Černá Hora z iniciativy Bělehradu připojila ke království Srbů, Chorvatů a Slovinců.

Princ regent Pavel Karadordevič /1893Petrohrad, jeho matkou byla ruská princezna -1976PAR/, synovec YU krále Petra I., se po zavraždění YU krále a odpůrce Hitlera Alexandra v Marseille 1934 ( spolu s ním byl zabit francouzský ministr zahraničí, vrah BG bolševik byl zastřelen na místě ) stal dle závěti šéfem regentské rady, která vládla za nezletilého krále Petra II /1923 Bělehrad-1970 Los Angeles, třetí a poslední YU král/.

V 3/41 princ Pavel pod nátlakem Hitlera a Mussoliniho s nimi podepsal Tripartitní pakt za slib, že bude YU ušetřena války – o 2 dny později byl pučem svržen, a rozzuřený Hitler, který potřeboval mít Balkán pro útok na SU pod kontrolou, nařídil vymazat YU z mapy ještě před vymazáním SU, plán Barbarossa byl tak odložen z května na červen.

V letech 41-44 Mussolini v ČH obnovil loutkové Černohorské knížectví.

ČH( ČH má zhruba 700.000 obyvatel + 150.000 Černohorců  žije v Srbsku ), do roku 02 ve svazku Srbsko-Černá Hora, vyhlásila v 6/06 na základě referenda nezávislost – jako první stát ji uznal Island, poté RF, a až dva dny po Kremlu ji uznaly US ( přesto kremelská propaganda tvrdí, že nezávislost ČH zinscenovaly US, které k hlasování autobusy svážely kosovské Albánce a Bosňany, zatímco Černohorci ze Srbska hlasovat nemohli ).

Nová černohorská ústava z 10/07 byla těžce vydobytá, opoziční srbská menšina požadovala, aby ústava deklarovala, že ČH patří pod Srbsko, ortodoxní církev  (65% Černohorců, 19% muslimů a 4% katolíků ) trvala na zmínce o své nezávislosti, třebaže oficiálně černohorská ortodoxní církev  stále patří pod srbskou ortodoxní církev, její nezávislost, o kterou se celá století snaží, nikdo neuznal, takže Kreml ČH obvinil, že vytvořila “ odpadlickou “ ortodoxní církev.

Černohorská o. církev  autoproklamovanou samostatnost vyhlásila na základě tvrzení, že byla historicky vždy na srbské o. církvi v důsledku rozsáhlé autonomie, kterou jí udělili osmanští okupanti Srbska (od 1479), nezávislá ( její autonomii vyjednali na Turcích černohorská knížata ) .

Protože je ČH mnohonárodnostním a multikonfesním státem, bojovalo se i o oficiální jazyk, kterým se stala černohorština, třebaže ústava zmiňuje za oficiálně “ akceptovatelné “ i srbochorvatštinu, bosenštinu a albánštinu.

Vyjednávání o vstup do EU začalo ještě v rámci svazku Srbsko-Černá Hora v 10/05, 9.10.08 ČH na nátlak EU uznala nezávislost Kosova, čímž si vysloužila hněv Bělehradu a Kremlu, jejichž občané přestali jezdit do letovisek Černé Hory na dovolenou  (ČH je hornatý stát/ Dinárské hory, nížiny jsou jen kolem Skadarského jezera, ČH má 5 národních parků, byla vyhlášena ekologickým státem).

ČH zhruba kontroluje 20 nejmocnějších rodin, které tradičně praktikovaly vendettu/krvna osveta, a které dle Kremlu obchodují s narkotiky jako kosovští Albánci.

29.člen NATO ?

ČH je kandidátskou zemí EU, jedná o vstupu do NATO, které jí poslalo oficiální pozvánku v 12/014 po Putinově anexi Krymu, třebaže má, jak tvrdí Kreml, jen 1.500 vojáků, rozdělených do pozemní armády, námořnictva a letectva, kteří dle Kremlu neubrání hlavní město ani před vydatným sněžením.

Navzdory své trpasličí armádě je ČH vysoce strategická : NATO by kontrolovalo Jaderské moře ( z historie viz vzpouru proti Rakousku-Uhersku v Boce Kotorské/Kotorském zálivu v roce 1918, dnes vyhledávané černohorské letovisko), přičemž ČH je přírodní pevnost, kterou by bylo možno ubránit i s malým počtem černohorských vojáků stylem bitvy u Thermopyl (480 př.n.l.), jak černohorští vojáci předvedli v roce 1916 v bitvě u Mojkovace, když ubránili bok ustupující srbské armády proti početně převyšujícímu rakouskouherskému vojsku.

Také osmanští Turci, kteří si v 15.stol. snadno podrobili Srbsko a táhli na Vídeň, se nepokoušeli o totéž vůči hornaté ČH – zkusili to, ale když neuspěli, dohodli se s černohorskými knížety jen na placení vazalských poplatků, a ponechali černohorské komunitě její ortodoxní vyznání.

Po Putinově přepadení Krymu se prozápadní premiér Milo Dukanovič sešel s US viceprezidentem Bidenem, a odsouhlasil protiruské sankce EU, což Lavrov komentoval jako nepřátelský akt vůči RF a pohrozil černohorským občanům zavedením víz.

ČH se chystá do NATO, mohla by být přijata již letos v lednu.

Jevgenij Ljukjanov, zástupce šéfa ruské Bezpečnostní rady, v 5/016 prohlásil, že “ vstup ČH do NATO Rusko naprosto nezajímá, je to osobní věc Černé Hory “ …

Ve stejné době Kreml zaútočil na vládu v Bělehradu s tím, že choromyslně vyjednává o vstupu do NATO, a současně zintenzívňuje gesta věčného přátelství  vůči Moskvě.

Putin úkoluje Trumpa ( viz Montenegro's NATO - Russia Chess Match / Šachový zápas Ruska-NATO o ČH )

Putin, jenž se s Ljukjanovem asi špatně domluvil, v 12/016 „ doporučil “ Trumpovi, aby ČH do NATO nepřijímal ( již tento měsíc by mohl US senát  rozhodnutí z Varšavy z 7/016 ratifikovat ), a aby z členství v NATO vyloučil i Srbsko s tím, že oba státy považuje za červenou linii, kterou NATO nesmí překročit, což platí i pro Makedonii + Bosnu/BH, což je Putinův plán pro balkánské země B4, 4 balkánské země, které nesmí vstoupit proti jeho vůli do NATO, a zůstanou neutrální pod ruskou kuratelou, jinak mír na Balkáně skončí …

http://www.rferl.org/a/montenegro-nato-russia-chess-match/28210094.html

Oleg Děripaska měl svými investicemi do černohorského hliníku ( hliník se vyváží přes přístav Bar, a dle Kremlu taktéž narkotika, stejně jako z ruského přístavu Novorossijsk ) zabránit ČH, aby vstoupila do NATO ( investice výměnou za politický vliv ), a protože se mu to nepodařilo, žaluje dnes ČH pro ztrátu investic …

Sergej Železnjak, náměstek gen. tajemníka Putinovy strany, 26.12.016 hrozil černohorské vládě při své návštěvě Bělehradu , aby do NATO nevstupovala, protože „ většina lidu je, dle názoru Kremlu, proti vstupu do NATO, v opačném případě ČH vláda žene ČH do „ nebezpečného dobrodružství „  „ .

Železnjak byl hostem Srbské pokrokové strany a Nenada Popovice z Demokratické strany, jenž v ruském ekonomickém potenciálu vidí jedinou záchranu pro Srbsko.

Železnjak byl i hostem srbského patriarchy, kterého varoval, že ČH chce zničit srbskou ortodoxní církev a srbský jazyk, ale atˇse nebojí, Kreml srbskou ortodoxní církev i srbský jazyk proti Západu ubrání, nicméně srbskému premiérovi musel Železnjak vysvětlovat, proč Putinova strana 19.12.016 podepsala v MOW dohodu o spolupráci  se Svobodnou stranou Rakouska /se Strachem, jenž od počátku jako veškerá západoevropská ultrapravice Kremlem sponzorovaná, vystupuje proti protiruským sankcím .

Železnjak dále na Bělehradu komicky požadoval, aby ruští funkcionáři Srbsko-ruského humanitárního střediska ( tajných služeb) , „ humanitární záchranáři , kteří vytahovali Srby ze sutin po bombardování NATO, měli v Srbsku stejnou diplomatickou imunitu jako vojáci NATO

Přijetí či nepřijetí ČH do NATO tak bude Trumpovou první velkou zkouškou loajality k jeho ruskému sponzorovi.

16.10.016 se Kremlu nezdařil pokus o puč v ČH v den voleb ( viz 25.10.016 The Guardian Montenegro's PM quits after suggesting Russia had role in election plot, té době byl šéf Bezpečnostní rady RF Nikolaj Patrušev „ náhodou“ v Bělehradu, zatímco šéf srbských četníků Bratislav Dikič byl „náhodou“ v ČH, kde byl 16.10.016 zatčen s klíčem od skladu napěchovaném zbraněmi ), naopak, nová černohorská vláda vystavila mezinárodní zatykače na ruské a srbské občany, kteří se na puči podíleli ( 1 z držitelů ruského pasu je zachycen na fotografii s Lavrovem) s cílem zavraždit premiéra Djukanoviče ( dle scénáře v Srbsku z 12.3.03, kdy byl zastřelen prozápadní srbský premiér Zoran Dindič, jenž čelil atentátu již v 2/03, a jenž se svého času před Miloševičem skrýval v ČH ), jenž po 25 letech střídavě ve funkci premiéra/prezidenta odstoupil, nahradil jej jeho náměstek a nejbližší spolupracovník Duško Markovič, ex šéf tajných služeb.

Djukanovičova Demokratická strana socialistů volby vyhrála, ale nezískala absolutní většinu, druhá skončila proruská a prosrbská Demokratická fronta.

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 9.1.2017 21:37 | karma článku: 21,24 | přečteno: 681x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,28 | Přečteno: 502x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 501x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli

7. května 2024

Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Arcon Personalservice GmbH
Elektrikář do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,86
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz