Síť nebo bomba na Putina?

 „Z hlediska vyššího principu mravního … vám mohu říci jenom jedno: vražda na tyranu není zločinem! “

Už jako kluci jsme v případě očividného nerozumného jednání někoho z okolí volali:“ Je to blázen, hoďte na něj sítě!“. Nepodařilo se mi vypátrat původ tohoto rčení, přestože já ho znám už desítky let a objevuje se ve spoustě variant u mnoha autorů. Já jsem našel jedno krásné použití v muzikálu Hamlet:

"V hlavě má minimálně kolečko navíc
a zvysoka mu kape na karbid
v plavkách se vystrojí do lednových vánic
vždyť je to pošuk hoďte na něj síť.“

"Dovolil jsem si text parafrázovat a změnil jsem jméno hlavní postavy.

"To že mu hrabe víc než nutno je přiznat
s rozběhem mu šplouchá na maják
kálí na rady i do rodného hnízda
Putin se zcvoknul už je to tak.“

Moc dlouhou dobu jsme na Putina „házeli bobek“, dalo by se říci, že vhodnější by bylo „hodit na něj síť“ a je otázka, jestli jediným správným postupem by nebylo hodit na něj bombu. Je obecně přijímáno, že Putin v současnosti jako krysa nevylézá na denní světlo a hrozně se bojí o svůj život. Zcela oprávněně. Jak by se jej a jeho podporovatelů z nejvyšších kruhů mu blízkých dotklo, kdyby věděli, že na jejich hlavy byla vypsána odměna? Láska je mocná čarodějka, ale strach o život poháněný myšlenkou, že někde někdo sbírá peníze od naprosto cizích a mírumilovných lidí na mou eliminaci, to by měl být silný motiv ke změně chování.

Se svou úvahou jsem doteď seznámil jen tři osoby. Přestože je v jejich finanční situaci jakýkoli neplánovaný výdaj velkým zá  sahem do rozpočtu, mám virtuálně přislíbeny na likvidaci problému s rozpoutáním a vedením války na Ukrajině tři tisíce. Podle informací v tisku tam poslali Češi jako pomoc už přes dvě miliardy. Kolik by byli asi ochotni věnovat na to, aby její viníci a ti, co na ní vydělávají, zakusili strach o život?

Sankce a zabírání jachet jsou jen peříčkem, které tito lidé odfouknou ze hřbetu ruky a mohou se jim jen smát. Rozbitá a hladová Ukrajina bude pro ně zlatým dolem. Jak by se ale cítili, kdyby věděli, že někde je hromada peněz a čeká na toho, kdo si s nimi přijde vyřídit účty stylem krev za krev.

Kolem 17. listopadu na Mezinárodní den studenstva celkem pravidelně televize uváděla povídku „Vyšší princip“ z knihy Jana Drdy „Němá barikáda“. V ní  pacifistický kantor Havlík, třídní učitel septimy á konto heidrichiády a poprav občanů i jen schvalujících atentát na říšského protektora pronesl památnou větu:  "Z hlediska vyššího principu mravního … vám mohu říci jenom jedno: vražda na tyranu není zločinem! “

Na mém fb profilu Josef D. Kortan jsou nyní „jako“ 3.000,-. Napište mi, kolik byste přidali na podporu vyššího mravního principu a hned tuto částku přičtěte, ať je vidět, jak případná sbírka roste. Sdílejte a komentujte. Závěrem chci upozornit, že nenabádám k trestnému činu, protože podle par. 364 t.z. je podněcování k němu ohodnoceno sazbou až na dva roky a my se tady stále pohybujeme jen v sféře neopodstatněných nápadů a teorií. Že?

 

Autor: Josef D. Kortan | neděle 13.3.2022 8:44 | karma článku: 9,66 | přečteno: 320x
  • Další články autora

Josef D. Kortan

Prostě je přejeď!

28.11.2023 v 17:01 | Karma: 10,29

Josef D. Kortan

Nenekrolog

12.11.2023 v 12:20 | Karma: 15,95

Josef D. Kortan

Slepý a prázdný Jan Žižka

4.11.2023 v 16:14 | Karma: 20,60

Josef D. Kortan

Nedoručený dopis

6.3.2022 v 17:01 | Karma: 8,16

Josef D. Kortan

Hitler=Stalin=Putin

24.2.2022 v 11:35 | Karma: 16,22