Nenekrolog

Co nebo kdo zabil Karla Schwarzenberga? Znamená víc šlechticů i víc slušných lidí nebo naopak? Jak se do lesa chodí na dříví, až se hajný naštve.

My šlechtici musíme držet pospolu. Ne až tak jako Habsburkové a lézt do postele jen v rámci rodiny ale jako členové jednoho prémiového klubu, kdy si sexuálního partnera obého pohlaví vybíráme právě jen podle rčení "co je v domě, není pro mě" a neakademického titulu. Vymíráme, protože třeba u nás jsme v roce 1918 šlechtické tituly zrušili a všichni my potomci lapků, loupeživých rytířů a kamarádů největších zločinců, jsme se stali sprostými občany. Tedy kromě Anglie, kde je do šlechtického stavu ročně povýšeno mračna lidí i za takové zásluhy jako ušití šatů nebo zvládnutí řízení automobilu. Proto je tam královská rodina tak populární, neboť každý občan je potenciálním šlechticem. Nebude dlouho trvat a Spojené království bude muset nejen nakázat imigraci ale vyhánět své patricie do exilu a dovážet plebejce, protože jak každý ví, šlechtic nepracuje. Z tohoto pohledu je úsloví, že práce šlechtí naprostým nelogismem.

 

Nestýkal jsem se s Karlem Schwarzenbergerem pravidelně ani často. Několikrát jsem ho navštívil na Orlíku. Pohříchu nikdy nebyl doma. Zpovzdálí jsem sledoval i jeho zapojení do politického života u nás po roce 1989. Vytýkal jsem mu vždy, že člověk jeho formátu by se neměl stýkat s takovými párii, jako je Miroslav Kalousek a ostatní politici. Nedbal na moje rady asi proto, že jsem mu je dával v jen v duchu. Nakonec ho jeho slušnost a takt, když se nedokázal odtrhnout od svých politických nohsledů nejspíš také dostihla. Jak jinak si vysvětlit, že nás opustil okamžitě po zveřejnění výsledků voleb v jeho domovské straně. Jeho srdce prostě nevydrželo tu potupu. Lkání nad jeho hrobem je od Pekarové a Válka, kteří ho do něj svrhli, odporně pokrytecké.

 

Mohlo by to tak vypadat, ale tohle není nekrolog za Karla Schwazenberga ale za TOP 09. Definitivním odchodem jejich čestného předsedy z (politického) života odešel i jediný člen strany, pro kterého by mohlo stát za to ji volit. Předpokládám, že volbou nového místopředsedy odejdou od ní poslední slušní voliči a všichni pacienti a příští volební sněm může být celostátním sjezdem pro všechny členy a pořádat se bude ve výtahu.

 

Nekrolog za Karla Š. byl určitě napsán už v okamžiku jeho návratu do vlasti a k tomu povolaní pišci ho jen doplňovali o stupínky a zákruty, kterými se jeho život poté ubíral. Škoda ho. Už mě nebude tolik bavit chodit na dříví "na knížecí", když je jisté, že mě jeho lesníci už nikdy nepřivedou k němu na kobereček.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef D. Kortan | neděle 12.11.2023 12:20 | karma článku: 15,95 | přečteno: 426x
  • Další články autora

Josef D. Kortan

Prostě je přejeď!

28.11.2023 v 17:01 | Karma: 10,29

Josef D. Kortan

Slepý a prázdný Jan Žižka

4.11.2023 v 16:14 | Karma: 20,60

Josef D. Kortan

Síť nebo bomba na Putina?

13.3.2022 v 8:44 | Karma: 9,66

Josef D. Kortan

Nedoručený dopis

6.3.2022 v 17:01 | Karma: 8,16

Josef D. Kortan

Hitler=Stalin=Putin

24.2.2022 v 11:35 | Karma: 16,22