Nedoručený dopis

Bez zbraní budeme bezbranní. Sami jsme se stali z významného exportéra vojenské techniky skoro stoprocentním dovozcem.

Země budiž lehká Václavu Havlovi s jeho neutuchajícím pacifizmem. Kromě jiných jeho charakterových vad to vedlo mimo jiné k tomu, že ze škol zmizel předmět branná výchova. V podstatě zmizela i naše zbrojní výroba. Díky jeho amnestii zmizeli z hledáčku vyšetřovatelů a věznic i jeho kamarádi z mokré čtvrti a disentu. A v hledáčku světově nedostižného pasivního radaru Tamara se nemohou objevit ruské stíhačky nad Ukrajinou, protože spoluzpůsobil likvidaci jeho výroby. Čert aby ho v jeho nebi na rohy bral. Takhle jsme mohli do Kijeva dodat jen samopaly, dobré na boj ve městě a munici do houfnic dobrou na bourání měst. Obojí je proti raketám a letounům na prd.

Kdybych věděl jak, napsal bych otevřený dopis naší parlamentní opozici, aby plnila svůj primární politický úkol a provokovala vládu k razantnějším tlakům na podporu Ukrajiny a odpor Rusku. Na poště mi řekli, že není povinnost obálku zalepovat, ale bez adresy se tím zabývat nebudou, ať si na něj nalepím jakoukoli známku. Opozice, parlament, Praha prý nestačí. A tím jsem skončil. Jenže komu konkrétně? Babišovi možná do vězení, ale ještě nevím, kde bude bručet. Okamurovi psát je zbytečné, japonsky neumím a on by stejně nic, co netrvá alespoň šest hodin, nečte.

Pokud bych ale mohl ten otevřený dopis poslat, napsal bych do něj asi toto:

„Vážení poslanci, je na čase nejen vyhlašovat sankce proti Putinovi, ruským oligarchům a společnostem. Je třeba udělat něco smysluplného, dlouhodobějšího a zásadního.

Už druhá generace dětí vycházející ze škol v podstatě nemá potuchy o tom, co je příprava obyvatelstva na nějakou katastrofu nebo ohrožení a to nejen vojenského původu. Zaveďte znovu do osnov brannou výchovu. A nejednejte o tom deset let.

Dnešní muži mladší než padesát let ve své naprosté většině nikdy kromě pouťové střelnice nedrželi v rukou zbraň, neznají disciplínu a asi by nedokázali kromě vzduchovky ovládat žádnou vojenskou techniku. Zaveďte částečnou brannou povinnost, půlroční výcvik, pravidelná cvičení. A nejednejte o tom deset let.

Nejsme ve válečném stavu, ale to není ani Ukrajina a jak to tam vypadá. Uvědomte si, jakou roli v každém konfliktu hraje pátá kolona, a že ruská menšina tam rozhodující měrou přispěla k obsazení Krymu, vytvoření Luhanské a Doňecké republiky a v současné válce ke spoustě útokům a atentátům na důležité infrastrukturní body státu. Vypovězte občany Ruska, kteří ho podporují v jeho politice a především vysokoškoláky, kteří zde získávají vědomosti, které mohou po návratu použít proti nám. A nejednejte o tom deset let.

Zelená Evropa a Green Deal jsou krásné myšlenky, které v ozvěně výbuchů a sirén ztrácejí důležitost. Postarejte se o energetickou bezpečnost státu snížením závislosti na ruské ropě a plynu, které jste stejně jako zbytek Evropy nejen přihlíželi, ale i ji neustále zvětšovali. Urychlete dobudování dalších jaderných bloků a dejte povinnost provozovatelům slunečních farem postavit na nich bez dotací a rychle větrné elektrárny. Podpořte aktivně výstavbu gigafaktory na našem území. A nejednejte o tom deset let.

S pozdravem

Dělejte něco

Občan“

Autor: Josef D. Kortan | neděle 6.3.2022 17:01 | karma článku: 8,16 | přečteno: 204x
  • Další články autora

Josef D. Kortan

Prostě je přejeď!

28.11.2023 v 17:01 | Karma: 10,29

Josef D. Kortan

Nenekrolog

12.11.2023 v 12:20 | Karma: 15,95

Josef D. Kortan

Slepý a prázdný Jan Žižka

4.11.2023 v 16:14 | Karma: 20,60

Josef D. Kortan

Síť nebo bomba na Putina?

13.3.2022 v 8:44 | Karma: 9,66

Josef D. Kortan

Hitler=Stalin=Putin

24.2.2022 v 11:35 | Karma: 16,22