Foto

Rozhodovat o tom musí ti lidé co tam žijí a nám ostatním, co tam nežijeme, je do toho velké kulové.

IV

I16v48a81n 75V19a26n83k10o

24. 5. 2024 16:05

Vážený pane, trepete nezmysly. To nie je žiadna umele priživovaná hystérie, ale útok medveďa takmer denne. Choďte sa prejsť na výlet na Poľanu, alebo do Veľkej Fatry. Za celý deň nestretnete človeka a pri každom šuchnutí sa budete vyľakane obzerať, hrdino. Si pamätám, ako nedávno prebehol medveď zo Slovenska do Beskyd a celé Česko bolo zrazu na nohách, kým medveďa nezahnali naspäť.

PK

Už zase? A to možství útoků na člověka (včetně smrtelných) vysvětlujete jak? Jsou prostě brutálně přemnožení a něco se s tím dělat musí. Nebo si jich pár stovek vezmete k Vám do zoo?

MK

Konečně. Jsou přemnožení a proto už nebezpeční.

LU

Podľa blábolov autora článku toto sú barbarské štáty EU, medzi ktoré sa snaží zaradiť Skovenso.

Estónsko, Chorvátsko, Slovinsko a Švédsko. To sú krajiny, ktoré v súčasnosti cielene regulujú počty medveďa hnedého.

https://www.aktuality.sk/clanok/W6xkRgH/krajiny-eu-kde-pocty-medvedov-reguluju-prehlad/

Foto

Podle titulku jsem myslela, že to bude kvůli atentátu na premiéra, a ono zatím kvůli medvědům 🐻

VF
PK

Pan Korec to myslí vážně, je to tuším již jeho třetí blog na toto téma. Myslím, že nemá smysl na něj dál reagovat, jako několikanásobný ředitel stejně neodpoví, názory jiných ho příliš nezajímají.

Foto

Zoologa z praxe celkem pochopitelně nezajímají názory nadrzenych pistolníků.

Foto

Tak teraz neviem, či to myslíte vážne? Ale ani ako vtip to nie je dobré.

JK

J42a71n 89K14y39š66k32a

24. 5. 2024 16:03

Ja taktiež nepoznám, či je text pána Evžena Koreca myšlený ironícky alebo nie. Za trest by som jeho osobně, jeho rodinu a najme jeho deti na jeden rok presťahoval do dědiny, povedzme do nejakej osamelej usedlosti v katastri Mýta pod Ďumbierom, odkial by jeho deti chodily peši do školy v Bystrej. O mesiac neskor by pán Korec osobne roznášal petičné archy na podporu redukcie medveďov na Slovensku.

Ale z tepla jeho bydliska poptri Tábora nebo v samotnom Tábore v Južných Čechách sa to dobre mudruje, keď medveďa videl iba v (tej svojej) zoo.

PV

P59a55v19e36l 16V86é65b61r

24. 5. 2024 20:32

Medvěd bojuje o své území. Člověk také.

Proč medvěd může a člověk ne?

  • Počet článků 174
  • Celková karma 18,41
  • Průměrná čtenost 4142x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.