Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Den 28 - Kachní pekáček aneb Nechte to sádlo v pekáčku!

Asi podle nadpisu je trochu jasný, o čem ten dnešní pekáček bude :-) jo jo, o jídle. Mňam mňam??!! Myslíte?! :-) Ne ne žádný receptíky na nejbáječnější svíčkovou ani na rozhodně dietní brownies (počkat, ten ale mám :-) ) )

ale tak zase, aby to bylo trochu záživný, a vy jste mi u toho neusnuli.

Ptali jste se mě, jestli jsem nějak upravila, omezila, vyřadila JÍDLO.

Tááák, to je velmi ožehavé téma..nejsem nutriční poradce ani paní Dokonalá (moment..ne, nejsem :-) ) takže je to čistě můj názor, moje zkušenost a moje rada. Každý tělo je jiný, každý máme jiné spalování (ne, nemyslím tedˇ zážehový...) a hlavně, každý má jiný chutě, jinou práci, jinak velkou ledničku a jiný trenky :-) ne, se omlouvám, zpět, konkrétně ke mně.

Když jsem s tímto cvičením začínala, jídelníček jsem nijak zvlášť neřešila. Kdo mě zná ví, že tak trochu zdravě a rozumně jím už několik let a nemusím tedy bojovat se závislostí na sladkých limonádách, fastfoodech nebo alkoholových mejdanech...Ale, zase to ale...pokud opravdu chci, aby ta tělesná změna byla i vidět, musela jsem prostě pár radikálních úprav udělat.

1. Změnila jsem iontový nápoj, který mi pomáhá při cvičení. Přešla jsem z Isostaru na Nutrend, který není tak kalorický a nemá umělý sladidla a hlavně není tak nepříjemně šumivý. Každopádně, oba jsou stejně hrozně sladký na mě a Isostar má teď novinku, taky se polepšili ve složení, takže si myslím, že není tak rozhodující značka jako SLOŽENÍ.

2. SNÍDANĚ JE ZÁKLAD a to už ví i Mia. Rozebírat, co je dobré na snídani nebudu, to bych psala dneska celý den. Mě se osvědčily bílý jogurty, kaše (prosím ne ty bramborový :-),  smoothie (o tom příště více). Mám raději sladší snídaně, ano, na koblihy opravdu zapomeňte. Super je namíchat si ovoce, semínka, ořechy...prostě kombinovat můžete nekonečně...kdo je na spíš slaný tak kaše jdou i na slano, s ostaním nemám teda zkušenosti, takže v tomto určitě neporadím. Já teda vynechávám pečivo, to si myslím, že je opravdu zbytečný a zjistila jsem, že mám po něm naopak ještě dřív hlad než po jogurtu s musli...ale tak taky jsem jen člověk a jednou za měsíc si dám třeba sójový rohlík s medem a ořechy, bez másla samozřejmě a to je fajn. Ale snídat paštičky, pochoutkový saláty ap. ROZHODNĚ NE

3. SVAČINA tak ta dopolední ta u mě odpadává, nestíhám a musím se přiznat, že svačím kafe, no kafe, spíš mlíko s kávou..jednou týdně si udělám radost a dám si BUBBLEOLOG bez cukru, více o této mňamce zde. Dneska zrovna Endless Energy ananas s bazalkou, hmmm. Bacha, je to opravdu návykové!!
4. OBĚD tak tady jsem asi udělala největší změnu...dost jsem omezila moje milované sushi !! Ano, slyšíte správně...ale je to kvanta bílé rýže ještě k tomu ochucené...a ty náplně...majonéza, někdy i něco smaženého..no, takže papá, ale úplně ne, sushi bez rýže neboli sashimi je taky výborná věc a u nás se dělají i výborné rybí steaky se zeleninkou nebo kuskusem nebo třeba pohankové nudle s kuřecím, pohoda...dá se.
5. SVAČINA a jsme opět u toho... tentokrát odpolední svačinku to jo, to stíhám bo bych odpadla hlady večer. Krekr, zelenina a různý pomazánky a domácí bylinky. To mi asi tak vyhovuje nejvíc.

6. VEČEŘE, tak to se musím přiznat, to je u mě asi největší boj.....V práci to ještě jde..není problém nechat si připravit (tofu s brokolicí nebo sashimi, polívku ap.), ale doma to prostě nestíhám ...většinou jsem s Miu dlouho venku..takže většinou si stihnu nakrájet tak okurku, papriku nebo mrkev. Vím, zní to hrozně až anorekticky...ale mě to teď tak vyhovuje a není to každý den!

No, ale samozřejmě já svádím největší boj se sladkým..ale není sladký jako sladký...nemusím čokolády, zmrzliny, oplatky, bonbony, ale pěkně pečený buchtičky, štrúdlíčky, bábovičky, koláče tak to je MOJE! Od toho jsem upustila samozřejmě hodně...ale když už tak domácí a ne z bílé mouky, hodně ovoce nebo tvarohu. Taky mi pomáhá zahnat chuť na sladký ROZPUSTNÁ KÁVA S AROMA, koukněte na ně, jsou fakt kvalitní a velice chutný. Žádný slazený late z automatu!!

No a jinak samozřejmě tekutiny, u mě neperlivá voda, bylinkový čaj.

HOLKY, CO JE HROZNĚ DŮLEŽITÝ. VYPRDNĚTE SE NA DIETY, POUŽÍVEJTE SELSKÝ ROZUM, VYMEZTE SI CÍL, REÁLNÝ CÍL A HLAVNĚ SI NAJDĚTE MOTIVACI A PEVNOU VŮLI. 

Nic jinýho prostě nepomáhá. 

Zdravý životní styl a pohyb to je celá věda, všechno ostatní je jen byznys!!

držím nám vám palce, ať se DIETA PŘEMĚNÍ NA ŽIVOTNÍ STYL a zítra se na vás těším zase u cvičení. Čeká mě nová lekce, tak jsem zvědavá.

Autor: Petra Korčiánová | úterý 9.6.2015 13:34 | karma článku: 6,24 | přečteno: 455x
  • Další články autora

Petra Korčiánová

Den 40 - Max Interval Circuit

Tý jo, tak dnes čtvrtý kulatiny :-) No tak super Tuhle lekci jsem měla poprvé v sobotu a byla to moje první zkušenost s lekcemi MAX. Vydržela jsem asi 45 min. Tentokrát jsem lekci odcvičila celou! Takže teď už budu muset vždycky..

26.6.2015 v 11:39 | Karma: 5,84 | Přečteno: 195x | Diskuse| Ostatní

Petra Korčiánová

Den 39 - Max Recovery

Celkem jsem se na tuto lekci těšila, že se konečně pořádně protáhnu...Že já se nechám vždycky nachytat..U Shauna si neodpočinete u žádné lekce Dneska bylo naše oblíbené cardio bez kardia :-) Tentokrát ale MAX. Lekce trvá 47 minut.

25.6.2015 v 19:50 | Karma: 4,17 | Přečteno: 170x | Diskuse| Ostatní

Petra Korčiánová

Den 38 - MAX CARDIO CONDITIONING

Tak, jestli jste měli doposud pocit, že toho skákání tam není tolik (pro mě teda spíš nadbytek), tak dneska to všechno doženete! Protože já jsem po dnešní lekci vyskákaná jak gumovej panáček...

24.6.2015 v 19:00 | Karma: 4,61 | Přečteno: 104x | Diskuse| Ostatní

Petra Korčiánová

Den 37 - Max Interval Plyo

Hrozně jsem si přála, aby ta noc nikdy neskončila..Ne, že by byla tak úchvatná nebo romantická :-) ale protože jsem věděla, že ráno bude následovat to strašný cvičení...Začínám být z toho trochu rozhozená..

23.6.2015 v 20:15 | Karma: 5,34 | Přečteno: 127x | Diskuse| Ostatní

Petra Korčiánová

Den 36 - Fit test + Max Interval Circuit

Takže vážení, začaly lekce MAX a jestli jsem si doteď myslela, že je to pakárna, tak co následovalo dneska, tak to snad ani nejde popsat.. Ne vážně, já si nedělám srandu. To byla první lekce, kterou jsem nedala komplet

22.6.2015 v 10:35 | Karma: 5,93 | Přečteno: 213x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Absurdita blahobytu. Miliardy porcí jídla končí v koši, nejvíc plýtváme doma

5. května 2024

Premium Přestože existují potravinové banky, kam míří neprodané jídlo ze supermarketů a řada hotelů,...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  16:58

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Al-Džazíra končí v Izraeli, rozhodla vláda. Televize se chce bránit

5. května 2024  13:28,  aktualizováno  16:20

Izraelská vláda v neděli jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra...

  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 381x
provozní sushi restaurace Made in Japan v Praze.
V restauraci se zaměřením na japonskou kuchyni pracuji již od roku 2002. Za tu dobu jsem nasbírala mnoho zkušeností a zajímavostí této kuchyně. V roce 2014 jsme získali ocenění Nejlepší sushi bar v Praze a ve stejném roce i v anketě Grand Mattoni Restaurant získal náš sushi mistr 1. místo v kategorii Nejlepší kuchař.
Ráda jsem v kontaktu s lidmi a velice mě tato práce baví. Za důležité považuji osobní a kvalitní přístup k hostům. Díky tomu se mnoho našich stálých hostů stalo i našimi přáteli.
V roce 2012 se mi narodila dcerka Mia.
 

Seznam rubrik