Válka se nekoná.

Nepřátelé nepřijeli, odložte válku na čtvrtek.

kolona wermachtuAK1975

V úterý šestého června jsme projíždeli oblastí Blatné a potkali dva motocyklisty. Oba se sajdkárou a v dobovém oblečení z druhé světové války.  Jakož-to majitelé historických Tater 805 zastavujeme u kolegů veteránistů a povídáme.  Už týden jezdí po okolí a předvádí historickou techniku a způsob osvobozování.

Dnes čekají na dva vozy typu "kýbl", aby mohli společně odjet do oblasti Písku na další ukázky. Jak to tak ale u veteránů bývá, technika stará více jak 60 let už si zaslouží nějakou tu poruchovost a tak se opozdili a na cestě opravují.  Mobilní telefony zajišťují spojení a tak víme, že je něco s motorem. Po chvíli přijíždí ale musí ještě do servisu a tak se starostlivě dívají na hodinky.  V poledne mají být na bojové ukázce, která bude ještě notný kus cestypřed nimi. My se loučíme a přejeme hodně štěstí.

Cestou mě pak napadá, jestli dojeli na místo "bojů". Rozvíjím své úvahy jak by asi vypadala válka kdyby se bojovalo za podobných možností.  Nepřítel by nepřijel,  jednotky by se zase rozjely domů. Rozhlas či jiná média by ohlásily:  Vážení občané, vzhledem k tomu že nepřítel nepřijel, tak se bitva přesunuje na jiný den.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Kopečný | neděle 11.5.2008 20:41 | karma článku: 8,18 | přečteno: 835x