Olympijských medailí mohlo být více.

Proč jich není více, když podle Mirka T. jich stát dává do sportu dost?

Šest medailí se někomu zdá málo, někomu dost na to kolik nás je. Dnešní článek pana premiéra a jeho zhodnocení situace by neměl být jen o penězích.

Problém bych viděl i v jiné rovině. Když mají češi nějaké sportovce, vynášejí je do nebes celé dlouhé roky. Pak přijde období jejich konce a nástupce není. A zde vidím problém.

 Pamatujeme období bratrů Pospíšilů, dvacet let byli mistři. Pamatujeme dlouhé období Kateřiny Neumannové. Jejich úspěšné sportovní období skončí a v uvedeném sportu nastane díra.

Když jsem viděl v záznamu hod Barbory Špotákové , viděl jsem v záběru i bývalého oštěpaře Jana Železného.  Poznámka komentátora zněla: Jan Železný pomáhá v tréningu naší oštěpařce.

Tohle je nejpodstatnější věta, která vysvětluje proč máme po úspěšných letech léta hubená. Úspěšný sportovec dává rady dalším. Jde o to nelpět na své výsadní pozici a začít trénovat, či pomáhat dalším.  Přesně tohle se nestalo u Kateřiny Neumannové. Jen ONA trénovala, jen ONA měla výsadní postavení při jednání se sponzory, ONA měla excelentní přístup k náčiní. Místo aby k sobě do skupiny vzala jednu, dvě holky, kterým by pomohla se dostat do špičky, ve které by po jejím odchodu pokračovaly.  Nyní nás tedy v běhu na lyžích žen čeká pauza.  A tak to bude pořád dokud sportovec ve špičce k sobě nedotáhne další a mladší závodníky.

Autor: Adam Kopečný | čtvrtek 28.8.2008 20:04 | karma článku: 17,68 | přečteno: 2709x