Lisabonský Mnichov

Lídr liberálů v EP Guy Verhofstadt uvedl, že summit by měl Klausovi říci, že "nemá jinou možnost, než podepsat smlouvu, kterou schválily všechny členské země kromě ČR".

Ačkoliv současného prezidenta Václava II. v některých jeho prohlášeních (ekologie, ekonomika) nemusím a říká pravý opak než jak to vidím já, tak jeho bránění a výhrady proti "Lisabonu" sleduji se zájmem.  Nikdo z nás totiž neví co tahle smlouva opravdu přinese. Co bude znamenat pro jednotlivé země, co pro jejich občany. Nemyslím jen práva ale i povinnosti vůči celku všech zemí.

To že si pár jedinců, chce přivlastnit vládu nad asi 270 milióny evropanů je jen jedna věc. Mnohem více mi však začíná vadit současný nátlak.  PODEPIŠ  nebo ......   

Na slovo PODEPIŠ jsou obzvláště češi hákliví. To jsme tu měli po Bílé hoře, po Šedesátém osmém, ale zejména po Mnichovu.  Zbývá prezidenta pozvat do Bruselu a honit ho celou noc kolem stolu. Celá situace s termíny do  kdy musí podepsat, že zrazuje Ideu EU začíná být trapná pro všechny představitele EU.  Buď chtějí svobodně vytvořenou Evropu a nebo totalitní.  Páni Evropani zapomínají že my jsme si prošli jinou historií a tyhle manýry jsme si prožili. Berlinské a posléze Moskevské diktátorství jsme přežili. 

Jak řekl jeden z pohlavárů Třetí říše : Češi jsou smějící se bestie.  Já dodávám: na nátlak podepíšeme ale stejně si budeme dělat co chceme a co uznáme za vhodné . 

Přesně to popsal Český Velikán Jára da Cimrman: 

Lisabonská noc má zvláštní moc, každého přepadne smutek,
Němec i Brit, křesťan i Žid, každý by nejradši utek',
ba i ti šikovní Žaponci se silami jsou na konci,
jen jeden z národů neskoná, hrůzy Lisabonu slavně překoná!

Tam, kde hy-, tam, kde hy-, kde hynuli vlci,
tam, kde hy-, tam, kde hy-, kde hynuli vlci,
tam, kde hy-, tam, kde hy-, kde hynuli sobi,
Čech se přizpůsobil, Čech se přizpůsobil!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Kopečný | čtvrtek 22.10.2009 21:25 | karma článku: 13,58 | přečteno: 1088x