Clintonová bude pracovat za polovinu

Titulek vysvětlující praxi v USA je možným řešením.

Kdo se začetl do článku vyčetl z něj, že pokud chce přejít či přímo vykonávat politik v USA jinou např federální funkci, má jedinou možnost. Vyjimku v souběhu funkcí může udělit prezident nějakým dektretem, který ovšem sníží druhý plat na polovinu běžné výše.

A tak mě napadla nedávná kauza Dr. Ratha, který za jediný den zvládne sedět v poslanecké lavici, šéfovat Středočeskému kraji a operovat ve svých soukromých zdravotnických zařízeních.

Při 24 hodinách, které má běžný den, by musel 8 hodin sedět v poslanecké lavici, 8 hodin na radnici a 8 hodin pracovat pro svou praxi. Nějak mi nevychází čas na jídlo, spánek, přesuny a jiné aktivity. Nebo že by snad nemusel být zaměstnám 8 hodin?  O tom docela pochybuji. Dnešní zaměstnavatelé hledí na každou minutu a pokud zaměstnanec není neustále  v "plusu" je považovám za záškodníka.

Pokud by tedy byl Dr.Rath a jiní souběžně poslancem a hejtmanem  v USA, jeho druhý plat by se krátil. Je to jasné i z časovývh důvodů, NEMůŽE totiž pracovat na dvou křeslech PLNĚ.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Kopečný | čtvrtek 4.12.2008 15:11 | karma článku: 11,97 | přečteno: 842x