Výlet pana Zemana, tentokráte do Rusi

Po mnoho dní se ve sdělovacích prostředcích, a komentářích diskutuje tolik třeskuté téma. Cesta Miloše Zemana do Ruska. Jako by v této zemi nebylo nic důležitějšího k řešení, než tato cesta viděna různými prizmaty  všech politických stran a politických komentátorů

Jedni by nejraději, aby Zeman do Rusi neletěl,  v obavě, že by si nedej Bože stoupl vedle Kima, či bratra Fidela,  nebo  jiného totalitního potentáta. A to Zeman, jako posel demokracie  nesmí.

Jedni by nejraději, aby Zemam do Rusi letěl, aby zvěděli  v obavě, čím by na nás Rusko mohlo zaútočit v novém konfliktu.

Jedni  by nejraději, aby Zeman do Rusi letěl, ale ihned odletěl,  co by se poklonil u všech hrobů neznámých bojovníků.

Krom stran, je tu však i jedna persona, které vadí cesta Zemana  do Ruska. Miroslav Kalousek. Krom politické nitky, za kterou tahá rodná TOP 09 , aby Zeman neletěl, je tu i jeden ryze soukromý důvod. Tím je raut, který se koná po všech těch obřadech. Kdy Igristoje, Stoličnaja a jiné śňapsy tečou proudem, co hrdlo ráčí, kaviár kutálí se hostům po bradách.  Jedinečná příležitost zliskat se na úkor Ruska do němoty, tak  zůstává Kalouskovi zapovězena. Zrytý a blekotající Kalousek, je větším nebezpečí pro světový mír, jak vrávorající Zemam, po té co by se Kalousek snažil Putinovi vnutit punc nového uzurpátora světa.

Toliko odlehčená verze pro a proti Zemanovi cestě do Rusi.

Avšak tato cesta s sebou nese do budoucna i jisté výhody, oproti  aktuálnímu opovržení, kterým se kolem sebe všichni evropští  politici zašťiťují, ale mnozí rádi pozóvali s takovými personami jako Kaddafi apod. si už  nechceme, nebo neumíme připustit. I přes opovržení, to mohou být plusy pro naše výrobce, dodavatele oproti  těm, kteří pozváním pohrdli v rámci jedné politické lajny udávané Bruselem, nebo NATO.

Uvidíme, efekt sice nebude okamžitý, ale v časovém horizontu může. Jednu příležitost jsme propásli po rozpadu RVHP, kdy jsme zpřetrhali  vazby a odešli z ruských trhů, což byla do určité míry neskonalá ekonomická zhovadilost.

Zatím, co se Zeman snaží na svých cestách pomáhat otvírat pro ČR trhy navštívených zemi, naši poslanci  taky nelení.  Skoro čtyři desítky zahraničních cest si na letošní rok naplánovali poslanci. Jejich seznam schválil organizační výbor sněmovny.   Zde je jejich seznam

Z pohledu Zemanovy účasti  na ceremoniích konce války v Rusku, tato cesta  přijde státní pokladnu na nějakých 650 – 750 tis, Kč. Vedle  této účasti  dojde na osobní setkání  a  jako malá země si nemůžeme dovolit zahazovat kdejakou šanci pro navázání přetrhaných kontaktů a příležitostí pro vývoz.

Porovnám-li cesty Zemana  a  stranických poslaneckých křiklounů, do zahraničí, nezbývá mě nic jednoduššího, než se zeptat: „Jaký užitek  měla Česká republika z raisování poslanců po světě?  Jaký dobrý zákon, poznatky ze zahraničí jste aplikovali na naše podmínky? „

Paskvily zákonů, jaké schvalujete, určitě nejsou důsledkem aplikováním Vašich poznatků ze zahraničních cest, ale svědčí o zcela něčem jiném.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Komosný | čtvrtek 9.4.2015 9:10 | karma článku: 36,75 | přečteno: 2945x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88