Takový jsme a takový budeme

Pan Keller, kterého s oblibou čtu, pro jeho zajímavé pohledy na dění, mne zase jednou „dostal“ svým článkem. Pan Keller se ve svém komentáři zamýšlí nad tím,  proč  takové ostravské Dny NATO,  lámou svou návštěvností rekordy. Zatím,  co průjezd  amerického 2. jizdního pluku zaznamenal účast kolem 30 tisíc lidí.

Jak správně komentátor poukazuje, i já mám stejný pocit, že to měli hoši na vládě a obraně špatně ošéfované.  Někde hrozili paragrafy, někde zatýkáním. No, pak se nelze divit, že si to někteří  chybně  vyložili  a raději zůstali v teple svých domovů, než aby se připletli do chapadel justice a novodobých Bretschneiderů, maskování, jako antikonfliktní tým.

Mnohé  z toho všeho, napřed muselo být přinejmenším v režimu T, PT možná i PTZD, tajná místa, časy a trasy i ty objízdné pro případ, že by někdo zablokoval silnice. Pak se postupně informace uvolňovaly, ale stále tam bylo to tajemno. Holt naši politici si rádi hrají na tajemno a dávají prkotinám zbytečnou důležitost, než si skutečně zaslouží.

Představte si , že vše by bylo obestřeno tajemnem. Stojíte na mostě nad  dálnicí, čekáte průjezd kolony,  baterky foťáků a mobil ukrajují kapacitu a nic. Nic , dlouhé hodiny ne, a ne  něco vojenského jet. Rádio v mobilu mlčí, protože objízdné trasy jsou tajné. Stojíte tam vymrzlý, a hřejivý pocit, že jste viděl valící se kolonu amerikánů, se jednoduše nedostavil. Kolona byla z důvodu blokády odkloněna a vy přiměřeně naštvaný odcházíte, s pocitem  zmaru,  vyjádřit svou oddanost vládě, NATO ,EU, americkým vojákům západním hodnotám.

Jako by o Vás nikdo nestál, máte pocit, jako by vás někdo, za vaši oddanost kopl do zadnice.

I kdyby, objízdné trasy byly známy, byly by chudákům divákům prd platné, neboť  běžet nějaký kilometr jinam  a spatřit nevídané se jednoduše nevyplatí. Než tam doběhnete, tak jsou už dávno pryč . Naštěstí  nikdo  plány nehatil, neškodil . Nejedno oko, z třicetitisícového párů  očí, bylo potěšeno a vlhké dojetím, tváře se tetelily vděčností.

Škoda, že to neviděl Kim, ten by nám ukázal co jsou to masy

Ta mizerná účast, ta účast! Obvykle se směji  nad flimovou sekvencí  z Filmu Pád říše, kde se Hitler dozví  špatnou zprávu  z protektorátu jako tahle o stavbě tunelu Blanka  a lamentuje.  Uměl  bych si představit  tutéž pasáž,  kdy Dolfi je nakrknutý, jak málo bylo Čechů  u průjezdu amerického konvoje. Bodejť by ne,  když  v  tom 39 roce  jsme se mohli přetrhnout, mnoho Čechů  zvedalo pravice, aby přísahali Říši a Vůdci Jak praví jedna z kohákových reklam: "Česká člověk nic nepochopilááá".

 

nebo tato z pražské ulice na Příkopě

 

Autor se zamýšlí, že:”…Příští průjezdy by měly být konány zásadně mimo pracovní dobu, jinak více lidí do ulic nedostaneme. Ne každý má zaměstnání takového typu, aby mohl konvoj doprovázet libovolně dlouho. A využití nezaměstnaných k vítání by bylo organizačně příliš náročné.”

Ja bych se přimlouval, aby parlament pro podobné události, jakým byl průjezd americké kolony, zřídil institut povinného plovoucího svátku. Tedy,  když bude potřeba, a přijede třeba Barack Obama, nějaké zvíře z Bruselu, šup a zítra se nejde rachoty.  Na místo toho, budeme lemovat  trasu příjezdu každého onoho potentáta, který k nám přijede. 

A protože to bude v režimu povinného plovoucího svátku, každý účastník se napříště bude prezentovat   čipem, nebo nejlépe tou podobnou OpenCard, která bude sledovat čas a pohyb účastníka po trase, aby bylo zřejmé, že doma neuklízel, nebyl v marketu, (ty by se asi po nezbytně nutnou dobu zavíraly, abylo by vystaráno) nebyl na chatě a hezky si to vychutnal, jako za totáče.

Ano i ti zapšklí Vyvadilovi rusofilové, agenti  GRU, Putina a kdo ví, jak se všelijak jmenují, i ti vlastizrádi, co nemohou NATO a EU přijít na jmého,  by byli nuceni všem těmto  svátkům se podvolit.

V tak důležitém okamžiku, jakým byl pro náš  národ,  průjezd  amerického konvoje, jsme prostě zklamali.  Máte pravdu pane Keller. S takovou účastí bychom sotva naplnili strahovský stadion.  To je jako by do kina přišlo 5 diváků? Měli bychom se nad tímto stavem hluboce zamyslet a zastydět, přátelé.  

Podívejme se jak jsme se činili  za okupace.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Komosný | čtvrtek 2.4.2015 21:25 | karma článku: 24,22 | přečteno: 923x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88