Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Podprahové signály.

Již pře více jak 100 lety vyslovil  Sigmund Freud názor a ten platí prakticky dodnes, že naše mysl je rozdělena na část vědomou, kterou můžeme ovlivnit a na část nevědomou, která je mimo náš vliv. Činnost srdce a mnoha dalších tělesných orgánů řídí mozek bez našeho přičinění a řídí i naše emoce, stavy, pocity a nálady.

Mozek je velmi složitý organismus a z převážné části jeho činnost nedokážeme zatím vysledovat. Údajně využíváme pouze 10% výkonu mozku a tento názor je možné dokladovat schopnostmi některých lidí, kteří si dokáží zapamatovat třeba telefonní seznam nebo přečtou knihu o 200 stranách za půl hodiny a posléze zopakují text z paměti jako by knihu znovu četli. Přesto, že disponují fenomenální pamětí, někdy se stává, že neví jak se zavážou boty. V těchto případech je určitá část mozku fenomenální na úkor jiné části, není to ovšem pravidlo. Při zkoumání mozků geniů a obyčejných lidí, nebyly nalezeny žádné zásadní fyzikální rozdíly a přesto výsledek činnosti je diametrálně rozdílný. Sigmund Freud, který pojmenoval světově proslulou psychoanalýzu, jejíž základní myšlenkou je nalezení nevědomých pudových příčin psychických stavů, které mohou mít vliv i na fyzický stav osoby. Svými objevy o vlastnostech tehdy spíše neznámého a záhadného nevědomí naprosto změnil téměř všechny oblasti lidského života.
Podprahové signály, jak již z názvu vyplývá, působí pod prahem našeho vědomí, tedy vědomá mysl není uzpůsobena s takovými signály pracovat a jsou určeny pro naše podvědomí, podle Freuda, nevědomí. Podprahová sdělení vycházejí ze známých pořekadel: „Stokrát opakovaná lež se stává pravdou“ nebo „Opakování je matka moudrosti.“  Pokud jsou podprahová sdělení upravena tak, aby je vědomá mysl nezaregistrovala, ale na podvědomé úrovní byla akceptovatelná, nastane situace, kdy tato sdělení působí i na naše emoce, stavy, pocity a nálady, které není možné signály v oblasti slyšitelnosti či viditelnosti, ovlivnit. Většina mozkových frekvencí je mimo oblast slyšitelnosti tedy mezi 0.1-16 Hz a naše uši nezaznamenají takto nízké frekvence i kdyby v prostředí vznikly. Jaký je stav osoby při určité frekvenci je měřitelný encefalografem EEG, který s pomocí elektrod umístěných na povrchu hlavy snímá tyto frekvence. Frekvenční křivky EEG mají charakteristický vzhled a křivka je pochopitelně jiná při aktivní činnosti, než při spánku. Známe-li jaké stavy vyvolává určitá  frekvence a víme o metodě jak tuto nízkou frekvenci mozku vnutit, můžeme  navodit situaci, kdy bude mozek pracovat podle našich pokynů. Součástí ucelené podprahové audio nahrávky jsou tedy nejen frekvence působící na činnost mozku, ale i podprahová sugestivní sdělení, zaměřená na splnění určitého cíle. Podprahová sugestivní sdělení jsou principiálně shodná s hypnotickými sděleními, není ovšem třeba žádné kvalifikované osoby v oblasti hypnózy, toto řešení má ryze technické parametry. Závažná je ta skutečnost, že na rozdíl od hypnózy, kde fungují vědomé kontrolní mechanismy, chránící před realizací nebezpečných a kriminálních skutků, u podprahové sugesce jsou všechny kontrolní mechanismy vyřazeny z činnosti a naše postupy se budou řídit sugestivními sděleními bez možnosti tyto postupy ovlivnit. . Měnit nedobrovolně stavy mozku  je zakázáno ve většině států světa, bohužel je třeba říci, že stejně se technologie pro změnu chování lidí využívají a kvůli jejich nesnadnému odhalení  není daleko tvrzení, že i běžná reklama nějaké nevědomé informace obsahuje.
Avšak vědomé ovlivnění mozku jedné konkrétní osoby zakázáno není, je tedy možné uvažovat o situaci jak mozek stimulovat a změnit nejen svoje chování a postupy, ale i fyzický stav.

Kolísek /senior/.

www.interierkm.cz/r.html

Autor: Miroslav Kolísek | čtvrtek 18.3.2010 23:45 | karma článku: 11,19 | přečteno: 1317x
  • Další články autora

Miroslav Kolísek

Rentiér.

Máte nějaké peníze na účtech, nebo ve strožoku ? Chcete je nějakým způsobem zhodnotit ? Pak máte v podstatě dvě základní možnosti.

2.6.2017 v 14:46 | Karma: 12,13 | Přečteno: 720x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Koloidní stříbro - přírodní antibiotikum.

Nejste zdravotně v pořádku ? Zkuste koloidní stříbro Koloidní stříbro je širokospektrálním přírodním antibiotikem, které nejenže nemá negativní dopad na organismus, ale umí dokonce regenerovat tkáně.

22.3.2016 v 19:00 | Karma: 8,07 | Přečteno: 676x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Přírodní antibiotikum - koloidní stříbro.

Nejste zdravotně v pořádku ? Zkuste koloidní stříbro Koloidní stříbro je širokospektrálním přírodním antibiotikem, které nejenže nemá negativní dopad na organismus, ale umí dokonce regenerovat tkáně.

22.3.2016 v 17:11 | Karma: 11,35 | Přečteno: 886x | Diskuse| Věda

Miroslav Kolísek

Jak zjistit, jak na tom jsme ?

Neexistují nevyléčitelné nemoci, jen nevíme jak je léčit a mnohdy ani nemáme tušení, že nějakou nemoc máme. Řada tělesných nedostatků nebolí, pokud jsou v ranném stádiu a až propuknou je již z pravidla pozdě.

7.7.2015 v 0:00 | Karma: 6,77 | Přečteno: 325x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Obchod s Čínou...

Není to tak dlouho co prezident Zeman navštívil čínskou lidovou republiku a sním byla i řada podnikatelů chtivých obchodovat s touto zemí. Nevím jak dalece má Čína zájem od nás odebírat nějaké výrobky, protože v Číně se vyrábí kde co, každopádně hledá spíše odbytiště pro svou výrobu.

24.2.2015 v 10:05 | Karma: 7,62 | Přečteno: 603x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Írán udeřil na „satanisty“, zadržel 250 lidí. Podle policie byli obscénní

17. května 2024  19:27

Íránská policie zatkla za propagaci satanismu více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. S odkazem na...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem je přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  18:44

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Fica střelili CIA, WHO a Ukrajinec. Atentát spustil kolotoč dezinformací

17. května 2024  18:43

Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica se ihned na sociálních sítích vyrojily...

Ukrajinci přeměnili sportovní letadla na stroje zkázy. Rusové jsou bezradní

17. května 2024

Premium Ukrajinci využívají k útokům na ruském území stále kreativnější postupy. Jedním z posledních je...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x
Nestandardní postupy a neobvyklé přístroje pro zlepšení zdraví a spokojenosti.
www.regenclub.cz