Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Na co nejčastěji v České republice umíráme?

Aktuální statistiku přinesl časopis Zázraky medicíny. Až 98% hlavních příčin úmrtí zařadil do pouhých šesti kategorií. Nevytváříme si podmínky pro zbytečná úmrtí svým životním stylem a zaužívanými představami my sami?

Průměrná délka života u mužů nyní činí 75,8  roku a u žen 81,4 roku. Patřím tedy věkově do kategorie, která to má již spočítané a měl bych se snažit si těch posledních několik roků užít. Já ale vím, že těm největším „zabijákům“ se dá vlastním přičiněním předejít a vede mě to k tomu, abych i v tomto směru byl aktivní a nenechával si vše jen pro sebe.

Na prodloužení života má částečně zásluhu moderní medicína (zvláště obrovské úspěchy ve snížení kojenecké úmrtnosti i účinná první pomoc). Profesorka Strunecká vidí hlavní důvod v tom, že současná generace důchodců prožila velkou část svého života v tvrdých podmínkách (válka a poválečné období), kdy byl nedostatek potravin a lidé neměli přístup k potravinám průmyslově vyráběným. Byl i nedostatek masa. Lidé k penězům ještě po válce potřebovali přídělové lístky, aby každý alespoň kousek masa, trochu cukru i mouky si mohl dopřát. Lidé se především živili z vlastních zdrojů. A tato „bída“ nám umožnila jíst zdravě a prodloužit si život.

Nyní při konzumaci průmyslových produktů, uměle dozrávaného ovoce, při extenzivním zemědělství postaveném na průmyslových hnojivech a chemické ochraně rostlin, dochází již k opačnému jevu. Život se začíná zkracovat. První to podchytily studie v Kanadě. Je tedy na čase podívat se na co nejčastěji můžeme umřít a co se s tím dá dělat, aby to tak nebylo.

  1. místo,  50% všech úmrtí,  patří nemocem oběhové soustavy. Časopis uvádí, že k nejčastějším příčinám srdečního selhání patří ischemická choroba srdeční, chlopenní vady a kardiomyopatie, tedy poškození srdečního svalu. Mozek čelí ohrožení už při zástavě trvající déle než pět minut. K akutnímu selhání u něj dochází v důsledku cévních mozkových příhod, například mozkového infarktu či mrtvice.
  2. místo, 25% všech úmrtí, představují nádorová onemocnění. Nejčastěji se objevuje v částech těla, kde se buňky nejvíce množí (dýchací či trávicí soustava), dále v tkáních, kde jsou buňky nejvíce stimulovány hormony (prsa, prostata, vaječníky).
  3. místo, 6% všech úmrtí, obsadily nemoci dýchací soustavy. Akutní respirační selhání se projeví  výrazným poškozením plic, nastává například v důsledku zápalů plic či otoků nebo zánětlivých otoků. Dochází při tom k nedostatečnému okysličování tkání a nestabilitě krevního oběhu. Následuje útlum centrálního nervového systému, v nejtěžších případech selhávají další orgány a pacient umírá.
  4. místo,  4% všech úmrtí, patří nemocem trávicí soustavy. Jako nejčastější příčinu úmrtí v této skupině označil časopis selhání jater.
  5. místo, 4% všech úmrtí, patří nemocem endokrinním. V této kategorii je nejčastější příčinou úmrtí cukrovka.
  6. místo, ale 5% všech úmrtí, obsadily nehody i sebevraždy. Patří sem oběti dopravních nehod, utonutí, pády, otravy  a případy, kdy příčinu smrti se nepodařilo zjistit.  

Kdybychom se  opravdu o sebe starali, tedy věnovali se prevenci svého zdraví, pak kardiovaskulární onemocnění by nemohlo figurovat na první příčce a nádorová onemocnění by neměla svou vlastní kategorii.

Dosáhnout toho, aby se přestalo dovážet nezralé ovoce i některá zelenina, aby se přestala užívat umělá hnojiva a chemická ochrana rostlin, aby, když už musíme maso jíst, byla zvířata volně ustájena a nežila ve stresu, nebyla očkována a krmena hormonálními přípravky a antibiotiky…. se nám nemůže podařit. 

Ale ten, kdo se chce zdravě stravovat, nemusí nakupovat škodlivé potraviny v supermarketech a stravovat se v rychlém občerstvení. Začínají se objevovat i jiné možnosti. A pokud nekvalitní potraviny nikdo nebude kupovat, tak takové z trhu zmizí.

Budeme-li dbát i na fyzický pohyb a duševní hygienu, máme napůl vyhráno.

A o tom, jak předcházet problémům nemocí oběhové soustavy i nádorových onemocnění jsem již něco naznačil ve svých článcích a budu se tomu i nadále věnovat. Jsme svobodní lidé a sami rozhodujeme o svém zdraví.

 Naše tělo, které nám bylo dáno, nám nikdo za tohoto života nevymění. Starejme se o něj s láskou a věnujme mu čas i péči. Odmění se nám tím, že nám bude dlouho a dobře sloužit a dopřeje nám prožít ještě mnoho nádherných chvil na tomto světě.

 

 

 

Autor: Vladimír Koliandr | neděle 23.7.2017 9:00 | karma článku: 18,01 | přečteno: 591x
  • Další články autora

Vladimír Koliandr

Jak komunikuje duše s tělem ?

V medicíně na to odpovídá obor zvaný psychoneuroimunologie (PNI). Jejím významným představitelem v České republice je MUDr. Jan Šula.

5.11.2017 v 9:00 | Karma: 22,97 | Přečteno: 844x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Ještě jednou o rakovině

Tentokrát jde o informace od MUDr. Davida Freje publikované v knize „Zánět skrytý zabiják“)*. Jeho hlavním mottem u této nemoci je Účinná prevence nádorových onemocnění.

28.10.2017 v 9:00 | Karma: 12,69 | Přečteno: 401x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Semínka z hvězd 2

Navazuji na první část pohádky tematikou jak je to s energetickými a informačními poli a léčbou rakoviny na žádost některých blogerů v diskusi k článku z minulého týdne.

21.10.2017 v 10:02 | Karma: 10,74 | Přečteno: 208x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Semínka z hvězd 1 – jde o návrat „Bohů“ na naši planetu?

Další pohádka, jež navazuje na pohádky ze září. Stále častěji dostávám výzvy: „Dokaž existenci energetických a informačních polí a dokaž, že tím jde léčit i rakovina“. Tak tedy pár poznámek k tomu a něco navíc.

21.10.2017 v 9:00 | Karma: 10,07 | Přečteno: 480x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Pohádka o tom, jak se profesor Neumyvakin začal „umývat“ i zevnitř

Tento pán onemocněl arteriosklerózou provázenou problémy se srdcem a mozkem, hypertenzí, arytmií a zvýšenou tepovou frekvencí. A když se jeho vyléčení nedařilo, přišel na velice jednoduchý způsob, jímž se vyléčil sám.

14.10.2017 v 9:00 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3726x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Učil na škole scientologů. Manipulují dětmi a vydělají miliony, líčí pedagog

3. května 2024  11:15

Premium Jsou mezi námi a i přes snahu se skrývat tahají za nitky v různých sektorech. Řeč je o...

Část vykolejené soupravy u Klínce vyprostili. Dva vagony zůstávají kus od tratě

3. května 2024  11:11

Nehodový vlak Správy železnic (SŽ) v noci na pátek vrátil na koleje hnací soupravu osobního vlaku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!