Perla společenských událostí letní Prahy

Rád bych sdílel s milými a váženými čtenáři vzpomínku na společenskou událost dne 8.6. 2018, konanou v Letohrádku Královny Anny na Pražském hradě. 

Nadační fond Eleutheria zorganizoval za výrazné podpory velvyslanectví Italské republiky v Praze, Italsko – české obchodní komory, Správy pražského hradu, Ministerstva kultury a jiných mecenášů a příznivců představení italského města Parma v Praze. Východiskem je výstava v letohrádku na Pražském hradě představující Parmigianinovy kresby a rytiny, Podle pana prezidenta fondu Francesca Augusta Razetta má celá událost ukázat společné stránky obou měst Parmy a Prahy, obě města mají mnoho společného, ač je dělí stovky kilometrů.

Kouzelná událost 8.6. v podvečerních hodinách bezezbytku naplnila účel a smysl záměru. Mnohonárodní společnost, italský charakter Letohrádku, skvostu zaalpské renesance, vše svědčilo příjemné atmosféře letního podvečera. Svou přítomností poctila Letohrádek Jeho výsost vévoda Bourbon-Parma s chotí, pan starosta Parmy Federico Pizzarotti, pan velvyslanec Itálie v Praze J.E. Aldo Amati a řada dalších osobností kulturního a obchodního života v Praze. Byla podávána vybraná italská vína a doslova pochutiny spojené s parmským regionem. Podvečerní slunce zalévalo přilehlou zahradu a vytvořilo kulisu pro příjemnou konverzaci elegantních mužů a krásných žen, kdy se setkali staří přátelé i navázala přátelství nová. Ostatně takový byl i smysl Letohrádku, který mu vtiskl král Ferdinand. Místo krásy a šlechetného odpočinku.

vévoda z Parmy s chotí

Tento večer byl perlou v koruně společenských událostí tohoto léta a já bych rád poděkoval fondu za pozvání a možnosti vychutnat si atmosféru a sdílet ji s čtenáři.

Pan prezident nadačního fondu v živé konverzaci a panem vévodou
Vskutku kouzelná společnost

Fotografie s laskavým svolením Parma v Praze (fotograf pan Martin Šuvarina) a autor blogu

Autor: Ladislav Kolačkovský | neděle 10.6.2018 10:42 | karma článku: 14,86 | přečteno: 534x