Klíčová sobota. Sparťanské ženy čeká poslední rozhodující dvojkolo

Tuto sobotu budou na programu poslední dvojkola ženských ligových soutěží pro letošní sezónu. Prvoligové Sparťanky mají jasně zadané úkoly, a to udržet si aktuální příčky v tabulkách!

Letošní sezóna znamenala pro ligové sparťanky nečekanou změnu, a to zařazení B-týmu do moravské skupiny, coby jediného pražského týmu v tabulce moravské části. Krok ze strany České asociace stolního tenisu, který nikdo nečekal, ale na který měla asociace podle soutěžního řádu právo. A-tým zůstal ve skupině Čech, kde je letos nejvyrovnanější tabulka ze všech ligových soutěží.

Áčko se po celou sezónu drželo kolem středu jedenáctičlenné tabulky, kde podle letošní úpravy hned tři poslední týmy přímo sestupují do druhé ligy. Nyní obsazuje sedmé místo s těsným rozdílem nad barážovými osmými KST Klatovy. S těmi se utká v sobotu od 13:30 v UNYP ARÉNĚ. Dopoledne jej čeká utkání s TJ Sokol Králův Důr Queens, který je s rozdílem pouhých dvou bodů na pátém místě (stejně jako čtvrtý Slavoj Praha). Tabulka první ligy žen skupiny A je tak stále ještě otevřená. V baráži se po tomto víkendu mohou objevit především tyto tři týmy – KST Slovan Bohnice (6. místo), Sparta (7. místo) a KST Klatovy (8. místo). Všechny tři celky čeká stejný soupeř, budou rozhodovat tedy každé uhrané body.

Prvoligová tabulka žen skupiny A.

Béčko doma předehrává sobotní zápas s SKST Hodonínem C již v pátek večer a v sobotu ve 13:30 ho čeká poslední utkání základní části s jihomoravskými hráčkami z TTC MS Brno. B-tým žen, který je složený z mladých sparťanských nadějí, se nyní nachází na barážovém osmém místě s 32 body. Zde může být poslední kolo ještě velmi zajímavé, neboť celky mezi 7.-10. místem mohou kartami ještě zamíchat. SK Přerov je od sparťanského béčka s odstupem čtyř bodů a pokud se mu na rozdíl od sparťanek poštěstí, může tabulkou razantně pohnout.

Tabulka 1. ligy žen skupiny B

Celky umístěné na 8. místě obou skupin se proti sobě utkají dvoukolovým systémem baráže v termínech 22. a 29. dubna. Jaké týmy to budou se dozvíme již po tomto dvojkole, které vše rozhodne! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aneta Kohlmannová | čtvrtek 16.3.2023 10:40 | karma článku: 4,47 | přečteno: 191x