Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Stolní tenisté Sparty vstupují do nové sezóny ve velkém!

Můžeme se těšit na opětovný vzestup velkého jména a nadějné výhledy do budoucnosti? Pražská Sparta jde do nové sezóny s dvaadvaceti přihlášenými týmy, čímž předčila nejen republiková střediska, ale i další velké kluby! 

Sparta byla založena už v roce 1924, což z ní děla nejstarší nepřetržitě aktivní klub v ČR ve stolním tenisu. Prošly jí jména jako Milan Orlowski, Jindřich Panský, Vladimír Miko, Bohumil Váňa, Ivan Andreadis a mnoho dalších. Je nejúspěšnější v historii tohoto sportu, co se týče počtu klubových titulů, titulů jednotlivců na domácích i zahraničních šampionátech. Její hráči se také podíleli na titulech pro tehdejší Československo. To je stolně tenisová AC Sparta Praha, která se opět prosazuje do popředí tohoto sportu a do letošní sezóny 2022/2023 vstupuje opravdu ve velkém a s jasnou vizí. Přihlásila celkem dvaadvacet týmů, což je nejvíce ze všech klubů v celé republice!

Dvaadvacet přihlášených týmů je nejvíc ze všech jednotlivých klubů v ČR

Sparta je každoročním účastníkem celorepublikových ligových soutěží, kde se letos představí hned šest týmů, tři mužské a tři ženské. Letošní sezóna bude navíc ve všech soutěžích velice kvalitní, neboť většina týmů posilnila. „U ligových soutěží mužů máme oproti minulé sezóně o jedno družstvo ve 3. lize navíc. Ze základu družstva A ve 2. lize přestoupili dva hráči do Německa, naopak jeden hráč přestoupil k nám a na základ posuneme talentovaného Davida Sochora. Do 2. ligy počítáme během první poloviny sezóny ještě s jedním přestupem a družstvo by mělo být silnější než minulý rok, kdy jsme bohužel neúspěšně bojovali se Slávií o postup do 1. ligy. Družstva ze třetích lig mají ambice určitě rozdílné. Náš B-tým by se měl pohybovat v horních patrech tabulky a snad i pošilhávat po postupu do 2. ligy. Družstvo C má jasný cíl, a to 3. ligu udržet.“ uvedl místopředseda klubu Vít Gaydoš.

Ligoví sparťani a sparťanky nejsou v posilování a cíli pozadu!

Samozřejmě i ženy mají vizi k následující sezóně, kde došlo k nečekanému rozhodnutí ze strany České asociace stolního tenisu ohledně jednoho ze sparťanských týmů. V ženských ligových soutěžích očekáváme klidné udržení soutěže jak družstva A v 1. lize, tak družstva C ve 2. lize žen. Velkou neznámou bude přeřazení B-týmu do moravské skupiny 1. ligy, kde přibude náročné cestování nejen na Ostravsko. Doufejme, že cestování i zápasy naše mladé hráčky zvládnou a také, že celou sezónu vezmou jako výzvu a soutěž bez problémů udrží.“ vysvětluje Gaydoš.

Ligové soutěže začnou již v půlce září, kdy je odstartuje mužský A-tým na půdě TJ Sokol Studená a HB Ostrov Havlíčkův Brod C. Ostatních pět týmů začne až o dva týdny později o prvním říjnovém víkendu.

Dlouhodobá práce s mládeží se odráží také v zapojení do soutěží dospělých

Sparta nezapomíná ani na krajské soutěže, kde v jedenácti týmech prosazuje mládež, aby mohla pravidelně získávat potřebné herní zkušenosti „U pražských soutěží je naším dlouhodobým cílem hrát všechny soutěžní třídy. Každému členovi tak můžeme nabídnout soutěž odpovídající jeho kvalitě a do dospělých soutěží vhodně doplňovat mládežníky, pro které je to nezbytná část jejich herního růstu.“ zmiňuje Gaydoš.

Již příští sobotu odstartují novou sezónu tři týmy mužů v Českém poháru. Družstvo žen je bude v Českém poháru následovat po úpravě termínů až v půlce listopadu. „Český pohár, kam jsme letos přihlásili rekordní počet tří družstev mužů a jedno družstvo žen, bude sloužit pro testování formy před dlouhodobou ligovou sezónou a věřím, že v pozdějších kolech jak muži, tak ženy přivítají na domácí půdě alespoň jeden oddíl z extraligy a uvidíme výborný stolní tenis.“ věří místopředseda klubu.

Vize Sparty je tedy jasná. Prosadit se opět ve vyšších soutěžích, navázat na historickou hvězdnou éru, prosadit talentovanou mládež, která se v celorepublikových žebříčcích drží na předních příčkách ve svých věkových kategoriích. A hlavně doufat, že se podaří odehrát celou sezónu bez nečekaných omezení, jako tomu bylo během pandemie COVID-19.

 

Autor:

Aneta Kohlmannová
AC Sparta Praha – stolní tenis

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aneta Kohlmannová | čtvrtek 25.8.2022 18:47 | karma článku: 0 | přečteno: 30x
  • Další články autora

Aneta Kohlmannová

149 let od narození otce Sparty

Dnes si připomínáme 149. výročí narození muže, jenž se stal symbolem a hnací silou pražské Sparty ve světě stolního tenisu. Vendelín Veselý, nejen významný předseda klubu, ale i průkopník v hledání a rozvoji talentů.

1.1.2024 v 17:36 | Karma: 7,55 | Přečteno: 120x | Diskuse| Sport

Aneta Kohlmannová

Sparta se chystá na klíčový víkend, boj o první místa vyvrcholí navíc na domácí půdě

Adventní čas znamená pro většinu z nás především období příprav na vánoční svátky, ale ne pro pražskou Spartu, která nám v tento víkend přinese hned tři napínavé stolní tenisové bitvy na domácí půdě UNYP ARENY na Podvinném mlýně.

28.11.2023 v 11:00 | Karma: 4,97 | Přečteno: 141x | Diskuse| Sport

Aneta Kohlmannová

Klíčová sobota. Sparťanské ženy čeká poslední rozhodující dvojkolo

Tuto sobotu budou na programu poslední dvojkola ženských ligových soutěží pro letošní sezónu. Prvoligové Sparťanky mají jasně zadané úkoly, a to udržet si aktuální příčky v tabulkách!

16.3.2023 v 10:40 | Karma: 4,47 | Přečteno: 191x | Diskuse

Aneta Kohlmannová

Poslední ligový víkend nabídne derby o první místo tabulky!

Sparťanské béčko letos ukazuje, že do sezóny vkročilo s výbornou formou. Z devíti utkání prohrálo pouze jednou a drží se tak v čele tabulky třetí ligy mužů skupiny B. Tento víkend doma přivítá hosty z STC Slaný.

9.12.2022 v 8:46 | Karma: 7,06 | Přečteno: 108x | Diskuse| Sport

Aneta Kohlmannová

Sparta byla ve světě hodně uznávaná a měla své jméno, říká Eliška Krejčová-Fürstová

Dvacet osm domácích titulů mistryně republiky, jedenáct týmových titulů se Spartou, sedm medailí z mistrovství světa. V roce 2017 získala ve svých devadesáti letech titul vicemistryně světa veteránek. Jedním slovem - neuvěřitelná

7.12.2022 v 9:32 | Karma: 7,46 | Přečteno: 211x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Z uprchlíka agentem. Šapošnikov sehrál při výbuchu ve Vrběticích klíčovou roli

9. května 2024

Premium Jakou roli hrál ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích bývalý ruský voják Nikolaj Šapošnikov? O...

Rusko bombarduje civilní cíle a chlubí se tím. Nechutné, říkají Ukrajinci

9. května 2024

Premium Záporoží (od zpravodajů iDNES.cz) Areál stavební firmy v Záporoží nacházející se jen dva kilometry od centra města zasáhla raketa...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

  • Počet článků 6
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 131x
Dvaadvacetiletá studentka Univerzity Karlovy, konkrétně Fakulty sociálních studií - obor Teritoriální studia. Stolní tenistka za klub AC Sparta Praha.

Seznam rubrik