Pan Klus si prý Spálil prsty.

Hned ráno mě na jistém českém rádiu překvapila zpráva o tom, že momentálně mentálně velmi oblíbený Tomáš Klus okopíroval píseň od momentálně méně oblíbeného, ale dříve jistě dosti známého pana Spáleného. Ale prosím Vás. Kde je ta podoba?

Trošku podobné rytmiky tam je, ale vzhledem k množství písní na české i zahraniční scéně je docela možné, že si v mládí poslechnete písničku, zabydlí se vám v mozku, a když o pár let později skládáte vlastní píseň, ani si to neuvědomíte, ale kousek té melodie se tam vloudí, podobné věci se stávají spisovatelům, básníkům i moderátorům. A problém je na světě. Pokud můžu porovnat písně, o které se jedná právě v této kauze, moc podobnosti tam není. Znám horší případy. V jejich případě jde o píseň Pánubohu do oken (Klus) versus Je to trest (Spálený).

                Dle vyjádření pana Kluse na jeho fb stránkách se jedná o bulvární aférku a pan Spálený o žalobě z jeho strany nic neví. Někdo si zde, s jejich posluchači, pěkně zahrává. Doufám, pokud je to opravdu jen mediální bublina, tak na to někdo doplatí. Protože tohle je dle mně pomluva, která svým způsobem může ohrozit slibně rozjetou kariéru mladšího z pánů.

                Nejspíš, byste měl dát novinářům nějakou pikantní aférku, pane Klusi. Pak by Vás neobviňovali z tak závažné věci, jakou krádež písně bezesporu pro skladatele je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iveta Kobylíková | pondělí 21.5.2012 13:47 | karma článku: 16,97 | přečteno: 2664x