Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přechod pro ženy

Přechod pro ženy není nějaký feministický výmysl, zebra na silnici, kam nesmí vkročit mužská noha. Přechod (neboli klimaktérium) je pro ženu ve zralém věku mezníkem, kdy se konečně stane člověkem, tedy skoro mužem!

Tohle období sice přináší některé nepříjemné průvodní jevy, ale ty zase pominou a pak už zůstanou jen výhody a samá pozitiva, dosud vyhrazená pouze pánům.

Tak například: Hormonální změny způsobí, že se ženské tělo začne měnit. Sem tam vyroste chlup, naopak vypadne vlas. Nafoukne se břich a vytratí se pas. Taky zhrubne hlas a spadne o pár tónů níž… To pravda nejsou žádné velké výhody. Jenže sebevědomí si s tím vším najednou hravě poradí, ženy už neřeší hlouposti, nefňukají a nehroutí se. Chlapi žasnou, jak jsou starší ženy věcné, přímé, výkonné a ke všemu ještě vtipné – stanou se z nich parťáci, jaké si muži vždy přáli mít.

A co teprve sex! Teď už nehrozí nechtěné těhotenství a marné by bylo o něj usilovat. Zabývat se nedokonalou postavou, nějakými nadbytečnými faldíky – to už není pravda, že to někdy bylo tak důležité! Přerozená žena odhodí nepotřebné emoce, nestará se o to, jestli ji její sexuální partner bude mít rád až navěky a nikdy ji nepodvede – což jsou přesně otázky, které mladé ženy řeší při milování. Nyní jde už jen a jen o jedno: o vlastní uspokojení vzešlé z krystalické vášně, právě tak, jako tomu je u mužů.

Věřte, nevěřte, kadeřnice Milada, která nedávno oslavila padesátku a úspěšně přežila klimaktérium, se mi nedávno svěřila:

„Konečně si své manželství užívám. Všechny ty ženské strachy a úzkosti zmizely s poslední menstruací. Jsem svému muži vděčná, že tolik let vydržel s hysterkou, jakou jsem dříve bývala. Cítím se tak volná a svobodná, chodím sama do lesa na houby (obuju staré škrpály, na hlavu narazím kšiltovku – neřeším, jestli jsem i při prolézání remízku dost krásná a taky se nebojím, že les je plný lačných mužů, kteří by mě mohli přepadnout) a do kavárny na kávičku (jít sama do restaurace pro mě bylo dřív nemyslitelné, cítila jsem se trapně). Jsem samostatnější a neotravuju manžela s každou hloupostí.

V intimní oblasti jsem se taky změnila, myslím víc na sebe a konečně si řeknu, co se mi líbí a co bych chtěla třeba vyzkoušet. Baví mě objevovat nové polohy a dělat věci, za které bych se dříve styděla. Prostě jsem odhodila zábrany a manžel je ze mě u vytržení – spěchá za mnou z práce domů jako nikdy dřív.“

Samozřejmě jsou i dámy spíše duchovně založené, které už „směšné pohyby“ až tak neberou: vezmou do ruky kyvadlo, karty, nebo začnou sbírat léčivé rostliny. Odnepaměti přece starší ženy nacházely uplatnění v činnostech, jež prospívaly lidem. Nejedna dozrála v čarodějku, vědmu, léčitelku či pečovatelku, která svou lásku a životní moudrost vyzáří prostřednictvím služby své rodině i všem potřebným.

Vida, zdá se, že se přibývajícího věku nemusíme tolik bát. I pro „přešlou“ ženu může podzim života mít své kouzlo a stát se opravdovým časem sklizně…

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Knorrová | neděle 20.9.2015 18:00 | karma článku: 20,35 | přečteno: 712x
  • Další články autora

Irena Knorrová

Krajinou pramenů (fotoblog ze Slavkovského lesa)

Centrální partie Slavkovského lesa vítají poutníka zvláštní melancholickou náladou. Krajina ztichla a ponořila se do vzpomínek na dávné události, jaké se nikde jinde nestaly. Byla přetvářena, ničena - vydrancována a opuštěna.

13.8.2017 v 18:00 | Karma: 11,44 | Přečteno: 371x | Diskuse| Fotoblogy

Irena Knorrová

Kostel duchů

Les sebevrahů v Japonsku, opuštěná vojenská nemocnice v Německu, morový ostrov v Itálii a taky český rozpadající se kostel, jehož lavice obsadili "duchové". To jsou některá z nejděsivějších míst celosvětového žebříčku.

9.7.2017 v 18:00 | Karma: 20,42 | Přečteno: 578x | Diskuse| Fotoblogy

Irena Knorrová

Military May (fotoblog)

Máj je sice lásky čas, ale taky je časem, kdy si připomínáme konec druhé světové války. Milovníci historie a fandové armádní techniky a zbraní míří na Slivici u Milína: tady se 11. - 12. května odehrála poslední bitva války.

14.5.2017 v 19:00 | Karma: 14,54 | Přečteno: 352x | Diskuse| Fotoblogy

Irena Knorrová

Jak rodí babička

Moje dítě, co už dávno není dítětem, mi jednou bez varování oznámilo, že čeká dítě. Já vím, to už je úděl matek, které mají dceru. Generační kolo se pootočí, z holčičky je najednou máma a z matky, byť třeba věkem mladé - babička!

9.4.2017 v 19:15 | Karma: 24,17 | Přečteno: 1119x | Diskuse| Ona

Irena Knorrová

Daňci, kam se podíváš!

V Blatné, málo platné, je krásně. I když teprve končí únor, tady se o vládu hlásí jaro, a to s plnou parádou. Po ledu a sněhu ani památky a nad pohádkovým zámkem visí modrá obloha jako vymetená.

26.2.2017 v 20:00 | Karma: 18,19 | Přečteno: 317x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

V systému DiPSy jsou výsledky přijímacích zkoušek, školy je zveřejní během dne

15. května 2024  7:16

V systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči si...

Guvernérka urazila kmenové náčelníky. Siouxové jí zakázali vstup na pětinu státu

15. května 2024  6:56

Guvernérka amerického státu Jižní Dakota Kristi Noemová má aktuálně zakázaný vstup skoro na pětinu...

Pláničkova metoda v praxi. Turecký farmář pouští slepicím Mozarta, nesou víc vajec

15. května 2024  6:35

Po vzoru legendární české komedie Slunce, seno, jahody, v níž muzikou zvyšoval dojivost krav...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 83
  • Celková karma 12,62
  • Průměrná čtenost 720x
Kdysi jsem chtěla být operní pěvkyní a nebo slavnou novinářkou, ale osud mě srovnal do latě. I ten nejobyčejnější život ovšem nabízí spoustu námětů pro psaní. Moje rodina, přátelé, muži, zvířata, umění, příroda i město – to všechno je mojí inspirací…

Motto: Skutečně nejvzácnější chvíle v životě se počítají na okamžiky, kdy je hluboce rozrušena vaše duše (Soichiro Honda)