Občanská válka

V Česku vážně hrozí,že tento stav může nastat a asi tomu už moc nechybí aby lidé vyšli do ulic sami a zakročili proti takzvaným nepřízpůsobivým občanům ve větší míře než se odehráva ve Šluknovském výběžku. Prezident tomu nasadil korunu,když řekl,že proti demonstrantům se musí zasáhnout silou a chce chránit ,,nepřízpůsobivé".

Co ale máme dělat,když už se bojíme i přes den vyjít ven a bereme si volna aby jsme mohli vodit v pořádku děti do škol. Nebylo už té tolerance a snahy o začlenění nepřízpůsobivých do normální společnosti dost? Vláda tvrdí,že jediné řešení je vzdělávání rómů a zatím si stojí.

Pracuji v Českých Budějovicích jako zedník a zrovna zateplujeme školu na sídlišti Máj. Navíc v této části města i bydlím a žije tu docela hodně nepřízpůsobivých romů a hodně jich chodí i na tuto školu. Ale co se děje v těch třídách ,když dovnitř koukám z lešení,tak to bych přál a v brzké době také ukáži fotodokumentaci našim politikům aby věděli,že za naše peníze chodí romové do školy spát a běda když je učitel okřikne. A to jsou tak smělý,že si spojí dvě židličky na které se natáhnou a hlavu si přikryjí oblečením. Ostatní děti se učí a mají před sebou sešity a jiné pomůcky k učení.  Ještě chci podotknout,že snímky co jsem pořídil pochází ze šestých tříd! Kam tohle spěje? Určitě ne k tomu aby jsme mohli dál tolerovat společnost nepřízpůsobivých,ale aby se už doopravdy a ve větší míře začalo řešit kam umístit takové lidi a spíše je izolovat od společnosti než se dokola snažit o jejich začlenění a vlastně tím zvyšovat kriminalitu ve všech regionech České republiky.

Doufám,že vláda také brzo začne konkretizovat pojem ,,nepřízpůsobivý" a nebude dál za tento pojem schovávat většinou občany romské národnosti a vymyslí brzy nové slovní označení této komunity,protože cikán se jim nelíbilo a muselo se jim říkat rómové a teď se jim oklikou říká nepřízpůsobivý což by také mohli brát jako diskriminaci.

 

Autor: Jiří Knops | středa 14.9.2011 15:44 | karma článku: 33,83 | přečteno: 1759x
  • Další články autora

Jiří Knops

Kdo je Církev? Co jim stát dluží?

12.1.2012 v 12:31 | Karma: 20,57

Jiří Knops

Sbohem pane Prezidente

18.12.2011 v 13:15 | Karma: 16,30