Taky se někdy cítíte jako nějaké zvíře?

Někdy mám takový zvláštní pocit, že jsem zvíře. Mění se to takřka každý den. Třeba dnes jsem stonožka. Ne že bych měl ambice dělat v obuvnickém průmyslu, ale ráno jsem měl naprosto nezvratný pocit, že si to tak ťapkám po Václaváku a svatý Vacíno na koni mi dává přednost na přechodu.

Většinou se z toho nějak proberu a zase si uvědomím, že jsem pako, ale někdy ten pocit trvá fakt dlouho. Nevěřili byste jak je to zajímavé. Psát teď tento článek s desítkami končetin jde docela pěkně od ruky.
Ale zase si nemohu poroučet. Často si říkám, že dnes bych třeba chtěl být káně. To když letím na autobus. Místo toho mám nevyvratitelný pocit, že jsem želva. Ono to má své výhody, ale zkuste si v ranní špičce obléct krunýř. Mám taky dost podivné sny. To když je konec podzimu a já se ukládám k zimnímu spánku ježka. Tehdy mě strašila děsivá noční můra o neustálém svrbění na zádech. Chci si tam šáhnout a propíchnu si ruku. A tak to šlo až do rána. Vůbec tehdejší zima byla nějaká dlouhá.
Je to již pár dnů, kdy jsem byl Kudlanka. Nikdo o mě nejevil zájem. Vůbec mě tak lidi přehlíželi. Stál jsem opřený o strom v parku, modlil jsem se a i když kolem prošla banda skinů, nezavadili o mne ani pohledem. A to jsem na ně poulil oči jak jsem jen mohl. Nezabralo nic. Možná tomu také nahrál fakt, že jsem byl den předtím Hranostajem bílým.
Někdy si ty živočichy v jejichž kůži co se nacházím zapisuji. Třeba nějaká fakulta by o to mohla mít zájem. Mám popsané dost zajímavé postřehy o každém zvířeti. Jednou jsem se cítil jako velryba. Víte kolik má taková velryba starostí? Jestli stačí sežrat 2 tuny jídla za den, jestli propluje Beringovou úžinou a neodře se přitom, zdali jí neznásilňuje třeba nějaký úhoř, aniž by o tom věděla. Poroďte pak křížence velryby a úhoře. To už je na kriminál. Má z toho pak dost těžko hlavu. Zvlášť když se ty problémy navrší. To pak nepomůže ani 40 platíček brufenu.
Často se poté co měním zvíře podívám na internetu, jak vlastně zvíře v kterém jsem žil vypadá. Jak jsem řekl. Prostě se probudím a mám neodbytný pocit, že jsem třeba  „Opatrum sabulosum“. A tak se podívám druhý den do online atlasu a zjistím, že je to nějaký centimetrový brouk žijící v poušti. Teprve pak pochopím, proč sem měl stále pocit, že mám něco v oku a proč jsem v hospodě U Vojtěchů viděl po zavíračce přeludy.
Stejně se moje znalosti o zvířatech dost rozšířily. Dlouho jsem si nemohl zapamatovat kolik má takový pavouk nohou. Vždycky jsem váhal zdali 6 nebo 8. Poté co jsem si vyvrtl kotník na čtyřce vlevo vzadu, už si to nějak dopočítám.
Ale zase časem to omrzí. Třeba vás pobolívá hlava a já nevím proč se cítím jako světluška. A mít v noci pořád rozsvíceno není pro to bolení hlavy příliš dobrá medicína.Od jisté doby nemám moc přátel. Všechno bylo fajn, ale jednou se mi asi něco nepovedlo a všichni mi řekli, že jsem pěkná zmije. Nevím jak to uhodli. A to netušili jak moc mě tehdy škrábalo pod lopatkou, ale zkuste se podrbat jako had.
Víte asi bych se měl léčit. Vím o tom. Ale pořád mi to nějak nedá. Život mi přináší mnohá překvapení. O dalších příhodách vám třeba ještě někdy napíšu, ale nesmím být zrovna komár nebo ovád. To jsem pak strašně otravným. A co si budem povídat, repelent není příliš kvalitní parfém.
Taky mě docela mrzí, že jsem si ten zápisník začal vést teprve před rokem. Mnohé příhody jsem již zapomněl. Jednou jsem třeba jel tramvají a revizor.
On na mě:
„Kontrola jízdenek“
„Kontrola jízdenek“
„Kontrola jízdenek!!!“
„Kontrola jízdenek!!!“
„Tak pokud nemáte jízdenku nebo doklad opravňující vás k jízdě, jsem nucen vám udělit pokutu ve výši 400 korun pokud zaplatíte ihned nebo 600 korun, když později“.
„Tak pokud nemáte jízdenku nebo doklad opravňující vás k jízdě, jsem nucen vám udělit pokutu ve výši 400 korun pokud zaplatíte ihned nebo 600, když později“.
V těch sudých řádcích to říkám já a v těch lichých revizor. Co nadělám, když mám pocit, že jsem papoušek Andulka.
Ale nejhorší, nejhorší to bylo včera. Ráno se jdu umýt a začal jsem se cítit jako Kebuorap. Nikdy jsem o takovém zvířeti neslyšel. Typoval jsem to na nějakou asijskou ještěrku nebo stepní lišku. Jdu zase na internet, zadám pojem do vyhledávače a  ani jeden odkaz. Říkám si, že to bude nějaký bezvýznamný živočich, kterého ještě nikdo neobjevil. Škoda že mě pak napadlo vyťukat ten název zvířete do vyhledávače pozpátku...  

Autor: Ondra Kňava | čtvrtek 28.6.2007 14:29 | karma článku: 11,51 | přečteno: 1291x