Nový zákon o volných pátcích hodnotím jako velice pozitivní

Naše nová vláda nám ukázala, že to s námi myslí dobře. Hned po svém nástupu zavedla volné pátky.

Hned 1. května uvedla svůj návrh do praxe a já tento krok hodnotím kladně. Pozoruji ve svém okolí velice příznivé a pozitivní reakce. Spoustu lidí si na nový systém pracovních týdnů teprve zvyká, ale myslím, že nebude dlouho trvat a každému přijde za nějaký čas normální, že ve čtvrtek odpoledne chodí z práce o trochu dřív.
Objevují se hlasy, že to byl jen populistický krok a s tímto názorem souhlasím, ale vůbec mi to nenaruší prožitek s jednoho víkendového dne navíc.
Zlí jazykové sice tvrdí, že volné pátky padnou se změnou vlády po říjnových volbách, těmto jazykům se ale jenom směji.
Popravdě nedával jsem nové vládě příliš šancí, že by mohla vymyslet něco smysluplného. Volné pátky mě ale ihned přesvědčily o opaku. Byl jsem až zaskočen tím, s jakou rychlostí se volné pátky podařily protlačit v parlamentu. Schvalování zákonů, různých vyhlášek a smluv trvá vždy minimálně půl roku, dalšího půl roku trvá uvedení do praxe. Nová  vláda se ale s tímto nepárala. A tak to má být.
I když jsem ve svém okolí zaznamenal veskrze pozitivní reakce, přesto bych se rád dotázal místního lidového fóra, zdali se domnívají, že tento krok nové vlády byl správný.
Zvýší se tímto krokem nezaměstnanost? Co na to sociální dávky? Výroba automobilů tímto klesne nebo si do kroku hlesne? Otázek je mnoho.
Dnes tedy vyrážím na chalupu, nemá cenu čekat na víkend, budu rád, pokud se vyjádříte zdali nový zákon o pátcích vítáte, nebo jej naopak zatracujete.

Hezký čtvrtek přeji.

Autor: Ondra Kňava | čtvrtek 7.5.2009 10:09 | karma článku: 17,56 | přečteno: 1598x