Jak by byl svět krásný...

Jak by byl svět krásný, kdyby si lidé četli jen samé inteligentní články a nad těmi bulvárními by ohrnovali nos. Jak by byl krásný svět plný enumerací v textech, jen ti praví autoři by vydávali svá díla a nikdo by si nedovolil ve svých textech nazvat Paroubka imbecilem a použít snad jen jednoho debila v textu. Ale prd. Prostě to tak není a nenaděláme nic.

Lidi zkrátka jen tak nezměníte. Jak dlouho je nejpopulárnějším českým plátkem Blesk? Jak rychle se na pozici nejčtenějších deníku dostalo Aha! Jaký je nejpopulárnější deník v Německu? Ano bulvár. Inteligence národa lká a brečí nad tím – „Co jsme to za lidi? Zajímá nás více těhotenství Brožové, rozvod politika než historie našeho vlastního státu! Neřítí se náš národ do propasti, když ňadra Buzkové na pláži dokáži doslova vyprodat i to nejposlednější číslo tiskoviny než zpráva o nových poznatcích o bitvě na Bílé Hoře!?“
Kam se to řítíme?
Nikam. Zkrátka to tak je a nezbývá než si zvyknout. Mám snad chodit do ulic s transparenty: „Pryč s bulvárem!“ ?
Asi ne.
Už jsem si tak nějak navykl na fakt, že si nejsme podobní jako vejce vejci a že moje rybička Emilka preferuje nítěnky před bramboráky, které pro změnu miluji já.
Už jsem tak nějak pochopil, že můj soused si ráno do práce nese v podpaží Aha a já si tam nesu čerstvý nános Old Spice.
Navíc se každý čílí: Stačí přidat sprosté slovo, jméno politika a nejlépe obojí do názvu článku a už si článek přečte více lidí, než článek „Životopis Františka Palackého“. Lidi vy teda máte starosti.
Nemá cenu se tím zaobírat, protože za každým rohem na vás čekají slepé uličky. Je to takový z těch problémů, nad kterými se budete trápit, ale ráno se probudíte a zjistíte, že jste se stejně žádného uspokojivého výsledku nad vaším bádáním nedobrali, ale máte ještě větší kocovinu než obvykle. Asi jste už pochopili, že ani já vím žádné vysvětlení nedám.
Ale jestli zrovna vy máte nějaké originální, rád se nad ním opět pobavím :o)

Autor: Ondra Kňava | pondělí 7.1.2008 16:01 | karma článku: 13,66 | přečteno: 1358x