Hokejová honorace APK (Asociace profesionálních klubů) je k smíchu

Směšný až bizarní obrázek nám v týdnu před začátkem dalšího ročníku hokejové extraligy předvádí komise APK (Asociace profesionálních klubů) v čele se Stanislavem Šulcem.

Jakoby "náhodou" se objeví kauzy, které se udály již před čtyřmi až pěti měsíci. Je třeba je ovšem vyřešit nyní.
Jak asi na nezaujatého diváka působí fakt, že se v září objeví informace o zdevastování poháru pro vítěze extraligy, které se stalo někdy v květnu? Je toto ukázka profesionalismu o kterém tak rádi odborníci z APK mluví? Ne že bych se chtěl zastávat pustošení nejcenější hokejové trofeje v zemi. Naopak. Jsem rád za potrestání viníka ve formě finanční pokuty. Ale o 3 měsíce dříve prosím!
Nebo jste to snad pánové nevěděli?
Chápu snahu klubu Pardubic nevynášet podobné věci médiím, neboť v té době ještě existrovala varianta, setrvání pardubické modly mezi tyčemi i pro příští sezónu.
Ale jakou "snahu" tady mělo APK vše rozvířit týden před začátkem extraligy? Nepochopím a fanoušek ledního hokeje si klepe na čelo.
Ještě vtipněji působí druhá kauza. Zhruba 5 měsíců poté, co se "nešťastně" vyjádřil Dominik Hašek na adresu Stanislava Šulce v reakci na nízký trest pro hráče Bartoviče, který úmyslně bruslí prošlápl protihráči kotník, se najednou začne řešit trest pro hráče Haška, za poškozování dobrého jména extraligy. Tak tohle už není ani k smíchu, ale k pláči. Standa se sice brání, že on potrestání nechtěl, ale protože to za něj rozhodla ona APK které velí, tak to se holt musí podřídit.  
I známý hokejový komentátor Robert Záruba v chatu české televize nechápe postupy APK a přijdou mu přinejmenším záhadné:
20:45:58 - Záruba Robert: Mediální výstupy šéfů extraligy jsou pro mě velkou záhadou. Nechápu, proč info o poničeném poháru nešlo ven hned po APK, kdy se to řešilo. Lidé zodpovědní za extraligu pokutují Dominika Haška za znevážení soutěže - ale udělají to tak, že soutěž zneváží ještě víc. Místo aby rasancí a včasností svého postupu zjednali sobě a soutěži respekt.
Zase si hokejový fanda řekne, že to Á Pé Ká bude asi divná asociace, když řeší problémy s téměř půlročním zpožděním. Pokud by takhle fungovaly v NHL, asi by je fanoušci vlekli na pranýři až do Mexika.
Pánové, zkuste se zamyslet nad tím co děláte, ale hlavně jak to děláte. Máte tu čest nyní pracovat a organizovat Mistry světa. Tak to dělejte tak, jak se na mistry světa sluší a patří anebo si radši běžte cvrnkat kuličky.
Jinak nám, hokejovým fandům, přijdete fakt k smíchu.

Autor: Ondra Kňava | pátek 17.9.2010 9:23 | karma článku: 37,30 | přečteno: 7924x