Hokej – zmatek nad zmatek

Česká extraliga se díky svému vedení fanouškům zpronevěřuje. Vyhrál váš tým zápas? Vůbec není jisté, že ho skutečně vyhrál...

Poměrně nedávno jsem psal své roztrpčení nad přístupem vedení extraligy, nad vybublanou kauzu o poškozeném poháru pro mistra extraligy až 5 měsíců poté, co se tak stalo. Stejně tak finanční potrestání Dominika Haška za znevážení dobrého jména soutěže, pro veřejný nesouhlas s nízkým trestem pro hráče, který hrubě fauloval. To bylo zde...

A vedení české extraligy se nám nebojí po těchto úletech, naservírovat další porci hokejové logiky. Extraliga již nakrásně téměř 2 měsíce běží, když se zjistí, že někteří hráči vlastně na soupiskách týmů nemají co dělat. Vesele střílejí góly, nahrávají přihrávky do šancí a podílejí se na úspěších i neúspěších svého týmu.

ANO, pravidla se musí dodržovat a platí pro všechny stejně. Proč by měla třeba hokejová Slavie mít vše v pořádku a ostatní nikoliv? Samozřejmě nelze se zastávat klubů, že dokáží nechat nastoupit do utkání hráče, který zde ani není zaregistrován.

Jenže tady nejsou vinni jen hokejové kluby, které si nenastudují korektně hokejové řády. Na vině je i vedení extraligy, které přece nemůže až po téměř 20 odehraných utkání začít zjišťovat, že tady není něco v pořádku.

Jak je možné, že na kauzu vlastně upozorní dotčený klub, vzneseným dotazem na platnost nastupování nějakého hráče?

Jak je možné, že dobré 2 měsíce bylo vše čisté a průzračné, jako čerstvě napadaný sníh?

Česká Extraliga by měla být nablýskanou výlohou celého sportovního odvětví v České republice. Jen v málo kolektivních sportech jsme opravdovými mistry světa. I vedení extraligy by mělo mít zájem na tom, aby vše probíhalo právě v této nejvyšší soutěži dle pravidel. Proč podobné „kauzy“ vybublávají vždy až s pořádným křížkem po funuse?

Každému je jasné, že právě Extraliga je tou, která zaslouží určitě vyšší míru pozornosti než je tomu doposavad. Každý pochopí a bude akceptovat, když se ve stovkách klubů nižších lig a divizí vyskytne podobný problém a přijde se na něj až s určitým odstupem.
Žádný hokejový fanoušek ale nepochopí, že právě v Extralize se zjistí až s 2 měsíčním odstupem, že někteří hráči nastoupili neoprávněně. A právě tento fanoušek trpí.

Bojí se, že přijde do hokejové arény podpořit svůj klub, ale ani po vyhraném utkání si nebude na 100% jistý, že jeho tým skutečně zvítězil. Bojí se, že se za půl roku přijde na to, že hráč Koudelka hrál celou sezónu s hokejkou, která byla o dobré 3 centimetry větší než dovolují pravidla.

Vedení extraligy pokutuje hráče za znevážení dobrého jména soutěže, ale sama jej znevažuje v očích fanoušků nejvíce.

Autor: Ondra Kňava | čtvrtek 4.11.2010 9:00 | karma článku: 35,63 | přečteno: 3850x