Nezletilá matka

Dneska mě pobavily dvě starší paní v MHD. Nastoupila jsem i s kočárkem, měla jsem teda trošku problém "zaparkovat", kočárek se mi v jednu chvílí zakymácel ze stranu na stranu, ale ufff.... zadařilo se. 

Dneska mě pobavily dvě starší paní v MHD. Nastoupila jsem i s kočárkem, měla jsem teda trošku problém "zaparkovat", kočárek se mi v jednu chvílí zakymácel ze stranu na stranu, ale ufff.... zadařilo se.  A bez toho, že bych Mimino vyklopila.

A hned vedle mě se ozvalo " Ježíš já se strašně omlouvám, ale to je Vaše dítě?  Zřejmě podle stylu mýho parkování a tím jak jsem se zběsile snažila dostat s kočárkem na místo, ještě než se rozjede autobus, jsem vypadala jako když jsem zrovna to dítě někomu ukradla, či trénuju školu smyku s kočárem. Vedle mě seděly takové dvě starší paní a zvědavě na mě koukaly, co odpovím.

Já stačila jen kývnout a paní dál pokračovala "vás museli zplnoletnit, ne? " Tak jsem jí řekla, že ne, že mi je fakt dost na to, mít dítě, ale že je teda moc hodná. A druhá paní, co sedí vedle ní, mi povídá " a to je Vaše první, nebo už druhé? " a já se nadechla, že ji odpovím, ale odpovědět jsem už nestačila, protože druhá paní, která se rozhodla mi dělat tiskovou mluvčí,  jí říká, "Tak jasně, že první, vždyť se na ni podívej jak vypadá, kdy by to druhý stihla? " 

Musím říct, že paní mě fakt pobavily, nutno říct, že ani jedna neměla brýle, tak nevím zda je dneska jen obě zapomněly doma, anebo neví, že je už načase si brýle pořídit. Ale potěšilo mě to, to ne, že ne.

Bojuju se svým věkem de facto, celý život, vždycky jsem vypadala výrazně mladší a dost dlouhou dobu mě to štvalo. Hlavně kvůli alkoholu a vstupu do podniků, kde je podmínka minimální věk 18 let. Okolí mi vždy říkalo, že ať jsem ráda, že jednou přijde doba, kdy mě to bude těšit. A měli pravdu.

Jen jsem si říkala, že  když už mám Mimino, tak teď už přijdu o titul "slečna" a že už po mně občanku asi nikde chtít nebudou. Tak jsem se očividně spletla. Jestli moje Mimino, bude stárnout taky pomalu, má se na co těšit. Ale já zas aspoň budu v klidu, že jí v obchodě placatku asi jen tak neprodají.

Když paní už vystupovaly, tak ta jedna se mě zeptala, zda se může na Mimino podívat, tak koukla a povídá: " moc hezká, je vám dost podobná"

Tak možná zas tak blbě holky bez brýlí neviděly. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andrea Klusková | pondělí 29.1.2024 7:30 | karma článku: 31,88 | přečteno: 1402x
  • Další články autora

Andrea Klusková

Neprovokuj svou kočku!

27.1.2024 v 11:30 | Karma: 26,95

Andrea Klusková

Když stáří šokuje mládí

30.12.2020 v 10:07 | Karma: 30,75