Paní učitelko, mně fakt nevolejte

Školáci zlobí? Pak učitel přede všemi zavolá jejich rodičům s hlasitým odposlechem telefonu, aby všechny děti reakci rodičů zlobivých dětí slyšely.  Pět ze šesti učitelů to možná schvaluje. A co Jan Amos Komenský?

Pocházím z rodiny skvělých učitelů. Jsem tím poznamenaná na celý život. Neustále porovnávám. A to měli rodiče jen středoškolské vzdělání - takzvaný Učitelský ústav v Plzni. Možná se tam narozdíl od dnešních pedagogických fakult učili učit...

Já jen děkuji osudu, že mé děti chodily do školy ještě v době, kdy mobil byl něco výjimečného a na pevnou linku do zaměstnání mi učitelé volali jen ve skutečně - ale skutečně - vážných případech.

Pondělí: "Dobrý den. Mluvím s matkou Michala? Ano... Váš syn právě velmi narušuje moji výuku o ptácích Hrabavých. Dám vám ho k telefonu, prosím, domluvte mu... Poslouchá vás celá třída..."

Úterý: "Dobrý den. Váš syn si odmítá vyndat pomůcky z aktovky a schválně rozesmává třídu, když já se tvářím vážně..."

Středa: "Dobrý den. Mohu s vámi mluvit o vašem synovi? Aha, máte důležité jednání... Ne vážného se nic nestalo, jen mne nechce poslechnout a bez dovolení leze po žebřinách, dělá opičáka a mává na spolužáky ocasem..."

Čtvrtek: "Dobrý den, máte chviličku. Právě probíráme Mistra Jana Husa a váš syn začal hlasitě troubit na celou třídu "Hoří, hoří" a ještě k tomu to není čistá kvarta. Prosím, můžete mu do telefonu vysvětlit, že jeho chování je krajně nevhodné? Vaše vysvětlení poslouchá celá třída..."

Pátek: Vypínám dnes raději mobil, mám důležitá jednání se zákazníky. Odpoledne po jeho zapnutí zjistím, že mám od paní učitelky celkem pět nepřijatých hovorů. Odhaduji, že to vypadá na český jazyk, matematiku, zpěv, kreslení a družinu.

Mobil se během pár minut po zapnutí rozezvoní: "No maminko, co je s vámi? Voláme vám i vašemu manželovi a nemůžeme se vám ani jednoho dovolat. Vašeho syna jsme odvezli do nemocnice s podezřením na akutní zánět slepého střeva. Paní, na co máte mobil, když si ho vypínáte? To dítě vás potřebuje pořád, rozumíte?..."

Ano, víme, už to raději víckrát neuděláme. Jen jsme potřebovali chvilku v klidu pracovat...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Klokočníková | čtvrtek 3.5.2012 7:21 | karma článku: 35,46 | přečteno: 7240x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42