A kdy dojde na pražský Olšanský hřbitovy?

Uprostřed Prahy bývala velmi lukrativní parcela. Byl na ní  park s lavičkami, fontána, malá tržnice a stanice metra Národní třída. Mládež si tam dávala rande. Poslední dobou se tam scházíval i výkvět národa. I to byl možná důvod k tomu tu parcelu zabetonovat. Na parcele se totiž již několik měsíců staví. Nedaleko Václaváku na místě s významnými archeologickými nálezy roste několik vzájemně propojených baráků. Celý komplex se bude jmenovat Copa Centrum Národní. Copa tam asi bude?

V těchto dnech skončil u Národní třídy v Praze 1 archeologický výzkum.

Archeologické nálezy z Národní jsou úchvatné. Spousty nádob (jídlo a pití bylo vždycky naší národní prioritou), peníze (to my máme také rádi) a možná zbytky kožených podvlíkaček císaře Karla IV. Bylo objeveno i pohřebiště z 12. nebo 13. století. Archeolog nad objevy zajásal, dále už však bude pokračovat jen stavba rozsáhlého obchodního komplexu na místech, které by si národ zasloužil využít jinak. Nákupních center, restaurací, barů (i národních), kaváren, kanceláří i luxusních bytů, máme v Praze celkem dost. Náš národ v nich ale většinou nežije.

Stavba to bude jistě významná. Pod ní bude navěky zabetonováno místo, kudy šla před mnoha stoletími naše historie. Bude to takové naše národně - obchodní centrum "Copa čumíš".

Vím o další podobné lukrativní parcele nedaleko Královských Vinohrad.

50 hektarů pozemků vystačí na několik takových obchodních center s obrovským množstvím nepronajmutelných kanceláří typu showroom, bytů, luxusních obchodů a restaurací.

Je jen potřeba najít někde za Prahou pozemek, kam by se dali přestěhovat všichni ti nebožtíci, kterých je tam pohřbeno přes dva miliony. A busem zdarma z konečné stanice metra by se tam mohli dovážet truchlící národní  pozůstalí...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Klokočníková | pátek 16.11.2012 7:16 | karma článku: 19,60 | přečteno: 1191x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42