UFA na radnicích

Všimli jste si, jak se někdy z relativně normálních jedinců stávají po příchodu na špičku naší politické scény zelení mužíci? Na hlavě jim narostou tykadla a začnou se chovat zcela v protikladu s tím, co kdysi plácali, a snad mysleli i vážně.

Myslím, že vstupy do jistých úřadů mají začarovaný neviditelný pruh, jehož překročením transformace započne.

Třeba náš (brněnský) primátor, pan Onderka. 

Celkem fajn člověk (osobní zkušenost), i když oranžové nemusím (částečně předsudek, částečně dílo Jirky, částečně logika věci). Asi toho udělal dost, jenže … přečetla jsem si „jeho“ program z roku 2006. (http://www.romanonderka.cz/ui/download/volebni-program-2006.pdf) .
Podpora juniorů, seniorů, chudých, učitelů, zdravotníků, studentů, osamělých matek, mladých rodin, zkrátka všech potřebných i nepotřebných. No klasický předvolební kydy.

Místo toho nám rostou všecky životní náklady, máme na náměstí rozporuplný žulový falus, věčně rozvrtané centrum a v parku španělské lavičky bratru za 35.000 jedna. Aby se nám dobře hačalo a korespondovalo nám to pěkně do kupy. No nevím, jak se Svoboďák líbí jiným občanům, ale dle mého názoru to tu kromě kytek na stožárech a pár stromků jde převážně od desíti ku pěti. Nekoresponduje tu zhola nic a lavičky to fakt nevytrhnou. Morovej sloup, měděný kašny s básněmi Skácelovými (ty se mi líbí, zejména když prskají své gejzíry v podzimním slunci), černý vztyčený úd neidentifikovatelného původu a funkce. A to nemluvím o obludné budově Omegy v barvě žvýkačky Pedro, variantě mentolové z hlubokého totáče. Zde by pomohl jedině dynamit. I když tohle dílo vzniklo za předchozí pravicové vlády, takže ono je to zřejmě ve finále jedno. 

Tykadla zkrátka narostou každýmu.

PS  Vůbec nic proti panu Onderkovi nemám, ani nejsem zarytá konkrurenční ODS. Ani svůj článek nepovažuju za hanebný předvolební trik. Prostě mě asi ta předražená kravina na náměstí poněkud nadzvedla (tož měl si ju vztyčit až po volbách, ne?). Já nevím, ale když ani autoři nevědí, kolik je na hodinách hodin, tak je něco špatně.

A vždyť to scipne, když tomu dojde šťáva. A co z toho bude pak? mrtvej úd?

PPS Upřímně doufám, že na to byly aspoň vyždímány peníze z EU.

PPPS Zavřete někdy oči a představte se naše centrální náměstí Svobody upravené jemně a vkusně, se spoustou zeleně …  

falus a barevný lad náměstí lze shlédnout zde:

http://brno.idnes.cz/brno-ma-novou-atrakci-hodiny-pripominajici-nabojnici-p04-/brno-zpravy.asp?c=A100918_173319_brno-zpravy_pp

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Iveta Klimečková | čtvrtek 7.10.2010 15:58 | karma článku: 9,97 | přečteno: 796x
  • Další články autora

Iveta Klimečková

Bajka o ministerstvu

27.8.2016 v 10:17 | Karma: 26,82

Iveta Klimečková

Panika v obci

12.12.2015 v 16:29 | Karma: 33,09

Iveta Klimečková

Městská hromadná poprava

30.9.2015 v 21:33 | Karma: 15,06