The PUB - Pilsner Unique Bar

Nepatřím mezi ty, kteří musí být u nějaké nové kulturní či jiné atrakce mezi prvními. Dychtivě letět prozkoumávat a šířit dojmy po svém okolí.

 

Na druhou stranu, ale zase ne mezi poslední a tak jsme si to i my, pár měsíců po otevření tohoto samoobslužného pivního výčepu i v Hradci Králové, o kterém jsem už v minulosti mnohé slyšela, namířili ve skromném počtu na čumendu. Mám ráda dobré nápady a dokážu je ocenit. To tento bezesporu je a tak se chci podělit o své dojmy. Už jen to, že si můžete rezervovat stůl na internetu je velká výhoda. Oceňuji i zdařilé stránky a e-shop pro sběratele "trofejí" (půllitry a jiné - však víme :-)). No, ale teď už k návštěvě samotné. Je originální nejen to, že si samozřejmě přímo u stolu sami čepujete pivo a omýváte sklenice, ale i digitální menu a objednávání obsluhy. Co ale považuji za marketingový tah číslo jedna je, útok na typicky českou soutěživost a té je v tomto zařízení využito maximálně. Dáte si jedno či dvě pivka, sledujete své skóre na projekci v čele pohostinství a nechává vás to v klidu. Říkáte si, že se jdete jen decentně pobavit, ne se zlikvidovat. Pozorujete vedlejší stoly a jejich skóre a to samé i v ostatních městech. V momentě kdy se vaše číslo postupně přesouvá na poslední příčku se ve vás nějak pohne již zmiňovaná soutěživost a trošku posílíte tempo. S přibývající hladinou alkoholu v těle, zlepšující se náladou a otupeným racionálním uvažováním se už s plným nasazením vrháte do boje o přední místa. Atmosféra u jednotlivých stolů je fantastická. Ti, kteří vedou si tleskají, ťukají si na úspěch, telefony fotí o sto šest a hecují ostatní. No prostě vás to strhne. V momentě, kdy už skutečně víte, že je čas jít domů se odeberete platit a žasnete nad svým výkonem a tím pádem i útratou. Nemůžu ale říct, že jsem se nebavila, naopak. Dobrovolně jsem podlehla této hře a před tvůrci tohotoho projektu smekám.

PS: Docela by mě zajímalo, kdyby se stejná atrakce objevila i v Pardubicích a jiných podobně konkurenčních městech, jak by se ještě tržba znásobila. Nebylo by marné doplnit grafiku o animace, jak třeba lev vyskočí z erbu Hradce a zakousne koně z toho Pardubického a podobně. Ale to už je jen mé osobní rýpnutí. Omlouvám se.

Autor: Klára Bártová | neděle 30.12.2007 13:24 | karma článku: 13,06 | přečteno: 1310x
  • Další články autora

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

5.6.2017 v 16:38 | Karma: 15,85

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

2.6.2017 v 15:01 | Karma: 15,41

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

30.5.2017 v 18:33 | Karma: 16,04