Sama s dítětem k moři? Tak to si připlatíš!

Já to snad vzdávám. Věřili byste, že když chci jet sama s dcerkou k moři, bude mě to stát pomalu stejně, jako čtyřčlennou rodinu? To je úplně na hlavu.

Ano, přiznávám, jsem trošku rozezlená, protože u moře jsem už pár let nebyla a letos se mi fakt chce někam vypadnout. Touha je natolik silná, že mě neodradí ani uprchlíci a ani sem tam nějaké to odpálené letadlo. Jsem totiž přesvědčená, že ne vše je tak, jak média prezentují a pravdu se člověk stejně nikdy nedozví. 

Mám malou dceru, takže jí budu brát s sebou. Letadlo je jediná možnost, protože sama to autem k moři nedám a nemám to srdce trýznit dítě tolik hodin paralyzované v autosedačce. Vzhledem k tomu, že ani jednu to nebaví dlouho na jednou místě, vyhledávám nějaký zájezd na tři, čtyři noci maximálně. Prý o takové zájezdy není zájem, tak jsou nejdražší :-). No...To tak. Řekla bych, že je o ně největší zájem, tak to pěkně osolí. 

Co je ale nejhorší, všechny výkřiky různých CK o dítěti zcela zdarma, platí jedině a pouze tehdy, pokud cestují alespoň dvě dospělé osoby. Hmm...jako je mi jasné, že zaplatím letenku, ale platit za tříletého prcka jako za dospěláka, to je sprosťárna největšího kalibru. To by chtělo trošku solidarity...

Někdy v roce 2012 nabízela jedna česká cestovka akci Matka + dítě zdarma, aby podpořila možnost cestování i pro ty, kteří jsou v tomto ohledu diskriminováni. Jenže už to stáhli :-(. Škoda, škoda, to bylo krásné a prozíravé gesto. Chápu, že business je business, však nechci nic zadarmo, ale nějaká fér nabídka by se někde objevit mohla. Nikde není psáno ani dáno, že taková maminka za rok nepoletí v mnohem větším počtu a co potom, až ta děcka vyrostou? Nejsou to potencionální zákazníci?

Tak než to někoho napadne, tak budu asi zvedat příjmy z turistického ruchu českým podnikatelům a čekat, až mi dítě vyroste. Ty peníze za to totiž nedám už z principu :-(.

Mezera na trhu jako prase!

 

 

Autor: Klára Bártová | pondělí 4.7.2016 11:50 | karma článku: 32,66 | přečteno: 5020x
  • Další články autora

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

5.6.2017 v 16:38 | Karma: 15,85

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

2.6.2017 v 15:01 | Karma: 15,41

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

30.5.2017 v 18:33 | Karma: 16,04