Proč ženy žijí déle

Nerada píšu o něčem, co není z mé hlavy nebo zveřejňuji cizí úvahy, ale toto mi do dnešního hektického dne tak sedlo, že poruším své zásady.  Autora neznám, uvedla bych ho. 

Rodiče se dívali na televizi a matka řekla: "Je už pozdě, jsem unavená, půjdu spát!"

Odešla do kuchyně udělat svačinky na zítřejší výlet dětem. Opláchla zeleninu, vytáhla maso z mrazáku na zítřejší večeři, zkontrolovala, kolik pečiva je na snídani, dosypala pepř a sůl do solničky, připravila kávu do kávovaru na ráno. Pak dala vyprané prádlo do sušičky, do pračky dala další várku prádla, vyžehlila košili a přišila knoflík. Uklidila ze stolu hru, kterou děti dohrály, dala na místo telefonní seznam. Zalila kytky a vynesla odpadkové koše, pověsila mokrý ručník na  sušák. Pak zívla, protáhla se a odešla do ložnice. Zastavila se u psacího  stolu, napsala na lístek vzkaz pro učitele, odpočítala nějaké peníze na výlet a vytáhla učebnici schovanou pod křeslem. Napsala blahopřání k  narozeninám pro svoji kamarádku, napsala adresu na obálku, nalepila známku a zároveň napsala na lístek seznam, co se má zítra nakoupit v potravinách. Oba lístečky si položila vedle kabelky. Pak se odlíčila pleťovým mlékem tři v jednom, natřela se výživným nočním krémem a krémem proti vráskám, umyla si zuby. Pilníkem si upravila nehty. Otec zavolal: "Myslel jsem si, že jsi šla do postele!? "

 "Právě jdu." odpověděla. Nalila psovi do misky vodu, pustila kočku ven a zkontrolovala dveře, jestli jsou zamčené a jestli svítí venkovní světlo. Nahlédla do pokoje každého dítěte, pozhasínala noční lampičky a televize, rozvěsila košilky, hodila špinavé ponožky do koše a promluvila s dětmi, které ještě dělaly úkoly. V ložnici si nastavila budík, nachystala si oblečení na zítřek, dopsala na lístek 6 nejdůležitějších věcí, které musí zítra zařídit. Pomodlila se a představila si, že splnila vše, co měla na dnešek naplánované.
Ve stejné chvíli otec vypnul televizi a řekl, že jde spát. To taky bezmyšlenkovitě provedl. Něco zvláštního v tomhle příběhu? Uvažuješ, proč ženy žijí déle?
Protože jsme naprogramovány na dlouhý proces, nemůžeme umřít dřív, protože máme ještě tolik práce.

Autor: Klára Bártová | středa 2.4.2008 13:23 | karma článku: 28,63 | přečteno: 1937x
  • Další články autora

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

5.6.2017 v 16:38 | Karma: 15,85

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

2.6.2017 v 15:01 | Karma: 15,41

Klára Bártová

Z deníku šestatřicítky

30.5.2017 v 18:33 | Karma: 16,04