Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

O sir Nikolas Wintonovi neni nutno vic dodat. Jeho cin hovori jasne. K postave naseho prezidenta bych chtel rici par slov. Za svuj kratky zivot jsem poznal vsechny prezidenty mimo TGM. Hodnoceni nebudu delat, abych nekoho neurazil. Jen jedno vyplova na povrch jak mrtva ryba. Funkce prezidenta v CR (nebo v Ceskoslovensku) ukazuje nevytizenost zvoleneho. Tedy hodne volneho casu mezi pokladavanim vencu, a tak se bavi tim, ze nam se snazi ukazat, jako otec svym detem, svoji moudrost. Musim uznat, ze dnesni nepostupuji tak tvrde jako v "proletarskem" Ceskoslovenku", ale s vetsi intezitou nam se snazi ukazat nase spravne rozhodnuti ve volbe jeho osoby. (priprava na dalsi nasi volbu). Moje reakce na dnesni stav? Jednoducha. Dejme prezidentovy i povinost se starat o CR tak, aby vyuzil svych moudrych myslenek k vybudovani take neco dobreho pro nas obcany. A to v mezich daneho rozpoctu stanovene na fiskalni rok parlamentem.

1 0
možnosti
KB

K87a31r18e41l 62B37o90k

19. 1. 2016 19:32

Velice dobře napsáno. Karma.R^

1 0
možnosti
JR

Btw. sir Nicholas Winton si nic o predavani cen nemohl myslet neb zemrel bohuzel jiz v cervenci.

1 0
možnosti
JR

J14a16r79a 42R87a25n34k

19. 1. 2016 20:07

To je ovsem na konci vety kazdemu jasne:-),domnivala jsem se take, ale pokud vetu doctete do konce, da to ten vyznam, ze uz nemuze.

Autore, poznala jsem na par minut live jedno z Wintonovych deti; Joe Schlesinger, sice narozeny ve Vidni, ale vychovavan a skoly ceske.

Po valce se vratil do CSR, ale kratce po zjisteni, co se deje - odeselR^

Pracoval mimo jine jakop valecny spisovatel pro Kanadu a jeko jeden ze "znalcu", celou dobu pro kanadskou CBC a BBC i CNN.Takze jsme cele noci (u Vas dny) videli, zacatky, ale uz mesic pred Prahou. Delal rozhovory pro tv v Rakousku , ktere uz bylo pripravene na uprchliky a Madaru a vychodnich Nemcu tam byli stovky.

Najdete vse o nem na wiki, zdejsi tv nikdy nezapomene a on take, pridat, ze je Cech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 972x
"Píšu, co si myslím, a myslím si, co chcu..."

                     jiriklabal@seznam.cz