Václav Moravec ve Zlíně aneb místo detektoru kovů raději IQ test

Tak jsem se byl nejen vrámci svých poltologický zájmů podívat ve Zlíně na Otázky Václava Moravce. Řeknu vám diskuze to byla zajímavá mnohdy až zábavná a Cimrmanologická. Horší to už bylo s diváky v sále.

Několikrát se musel chudák pan Moravec obracet do publika, aby lidově nedělali bordel. Tím se samozřejmě nemyslí tleskání a fandění. Horší je když někdo začne pokřikovat na politika, jako kdyby spolu seděli v hospodě.

Ač normálně nebonzuju nedá se neříct objektivně kteří fanoušci se chovali hůř než se na setkání s politiky sluší. Semtam to byli trošku příznivci modré strany, kteří naštěstí pouze pískali když to nebylo vhodné. Horší to bylo s jejich úhlavními oranžovými nepřáteli. Holt tito lidé se podle plakátů triček a všeho možného zaštiťují tím, že jsou "obyčejní" lidé,kteří bojují za ty "obyčejné" lidi. Pokud jsou obyčejní lidé takoví, tak to se nemají moc čím chlubit. Já jsem si myslel, že pokud oni sami vyžadují od politiků slušnost a stále na to nadávají, tak by se měli i oni sami nějak slušně chovat. Holt zřejmě někomu maminky neříkaly, kdy se mluvit může a kdy ne a že se má mluvit slušně, protože pořád nejsme v hospodě. Ale buďme tolerantní podle toho, co mi bylo řečeno, tak jednoho takto hlučícího oranžového musela umravnit jedna rudá dáma správně mířeno ranou plakátem do hlavy.

A tady tedy je poselství tohoto mého stěžování si. Myslím si, že pokud někdo říká jací mají být politici, ať si první zamete před svým prahem a také si každý i bez nějaké hlubší reflexe musí uvědomit, že ne vše potřebuje hlasitý nevybíravý komentář.

Autor: Jiří Kelnar | čtvrtek 1.4.2010 1:00 | karma článku: 24,41 | přečteno: 1542x