Dle zákona mohou někteří multimilionáři platit minimální alimenty

Rozvod není příjemným zážitkem pro žádnou ženu, právě proto by mělo být nejdůležitější zachovat si rozumné uvažování a myslet především na potřeby dětí.

Jen málokterá žena asi vstupuje do manželství s myšlenkou, že se za tři, pět nebo deset let rozvede. Všichni však dobře víme, že současná realita je zcela jiná. Rozvody jsou dnes na denním pořádku a nikoho už to ani nepřekvapuje. Není předmětem této krátké stati zabývat se tím, proč vztahy dnešní doby vydrží tak málo. Pojďme se podívat o kousek dál, kdy obvykle žena zjistí o svém muži věci, které už nemůže akceptovat. Rozvod je pak jistě nevyhnutelný a muž se třese, že bude muset platit alimenty na dítě. Někteří jedinci mají vynikající herecké a manipulační schopnosti, takže pro ně není problém sehrát před soudem dokonalé divadlo o své chudobě, doložit to minimálním příjmem a vše potvrdit slzami a nářky. Těmto emotivním výlevům mnohdy podlehne nejen matka dítěte, ale i nestranný soudce. Přiklepnutá částka například ve výši 1600,- Kč na potřeby jeho "milovaného" dítěte, je pak odměnou za jeho perfektní herecký výkon. Nikoho pak již nezajímají následné argumenty matky, že tento člověk, který se tváří jako největší chuďas pod sluncem náhle závratně zbohatl. Kdyby například plátce alimentů prodal luxusní nemovitost své matky a stal se z něj multimilionář, takový příjem se dle zákona prostě nezohledňuje a dítě dle současných zákonů nemá právo na následné zvýšení alimentů.Otec multimilionář si třeba koupí nové auto nebo luxusní vybavení do svého domu, svoje dítě však zaopatří pouze částkou 1600,- Kč měsíčně, ale dle zákona je to správně.

Každá matka by se během soudního jednání určujícího výši alimentů tedy v žádném případě neměla nechat obměkčit slzami svého bývalého manžela a měla by myslet hlavně na to, aby dítě bylo zajištěné a nemuselo strádat. 

Autor: Dana Kellnerová | čtvrtek 7.4.2016 9:52 | karma článku: 15,89 | přečteno: 856x
  • Další články autora

Dana Kellnerová

Asexuální muži neexistují

22.3.2018 v 8:54 | Karma: 17,02

Dana Kellnerová

Znáte psychopatický slovník?

11.12.2017 v 9:54 | Karma: 23,48

Dana Kellnerová

Nemáte doma psychopatku?

2.11.2017 v 7:04 | Karma: 28,65