Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Opět o nás bude někdo rozhodovat?

Evropská komise v úterý kvůli porušení unijní legislativy zahájí řízení s Českem, Polskem a Maďarskem za nedodržování migračních kvót. S odvoláním na nejmenované unijní diplomaty to v pondělí napsala agentura Reuters.

Česká vláda přesto zůstává v naprostém klidu. Pan Sobotka, unaven po vyčerpávajícím boji s panem Babišem si vychutnává své zdánlivé vítězství, a na vládnutí nemá, stejně jako v posledních letech, ani sílu ani chuť. Ještě ke všemu se mu začínají bouřit lokální organizace jeho strany a obtěžují ho svým malicherným strachem o své pozice natolik, že vyhrožuje nejen odchodem z manželství, ale i z vedení strany. Překvapivě ovšem s tím, že předsedou vlády zůstane – zřejmě jsou na něj jeho stávající ministři hodní.

         A teď ho do toho obtěžuje ta hrozná Evropská komise s nějakou pokutou za nepřijaté migranty. Co s tím má chudák dělat, aby se nikoho nedotkl, aby neurazil pány a dámy v Bruselu a přitom si ještě nezhoršil situaci u českých a moravských voličů?

         Přeci jim nemůže říct, jak naštvali naše občany hned po přijetí do EU, když jim zakázali ve většině členských států pracovat a udělali z nich méněcenné občany EU. A teď na druhou stranu chtějí, abychom sem přijali lidi, kteří neumí česky, jejich tzv. vzdělání je více než diskutabilní, jejich minulost nejistá a jedině jisté je, že je budeme musit živit, léčit i hlídat tak, že nás každý migrant přijde dráž než kterýkoliv český důchodce, který si ovšem péči státu bohatě odpracoval.

         Přeci jim nemůže říct, že náš stát je zavalen migranty z Asie. Konkrétně z Vietnamské socialistické republiky jich u nás žije 58 716, a to dokonce většina přišla ještě před 1. listopadem 1993, kdy Evropská unie vznikla. Že jen z Ukrajiny, napadené a nadále ohrožované putinovským Ruskem k nám přišlo 101 722 Ukrajinců. Takovou argumentací by jen rozzlobil svého kamaráda Jean-Claude Junckera.

         Už vůbec nepřichází v úvahu, že by jim připomněl, že 29. a 30. září 1938 se v tzv. Führerbau na Königsplatzu v Mnichově, naproti sídlu NSDAP konala malá konference, které se zúčastnili zástupci tří států, které později, v r. 1993, byly zakládajícími členy nově vzniklé Evropské unie. Byli to Německo, Itálie a Francie a spolu s nimi i zástupce Velké Británie. Také tehdy jednali o malé nepříjemnosti – o odstoupení části území Československa Německu, které ho nutně potřebovalo. Dohodli se rychle, všichni byli spokojeni. Tedy až na to Československo, ale to nikdo nebral vážně. Určitou vadou na kráse tohoto rozhodnutí bylo, že vlastně rozhodlo o zahájení 2. světové války.

         Tak mne napadá, kdyby on to ten Sobotka proti těm pánům použil a přidal další argumenty, a klidně i pohrozil odchodem ČR z EU, jestli by si tím náhodou nezvýšil prestiž a nezískal víc hlasů pro tu svou sociální demokracii. Ale on se na to asi vykašle. Vždyť to nemá zapotřebí, nadřel se už dost.

 

Autor: Ivan Kazimour | úterý 13.6.2017 23:05 | karma článku: 38,92 | přečteno: 1611x
  • Další články autora

Ivan Kazimour

Nebylo to porvé

Když 24. února 2022 napadlo Rusko vojensky zaskočilo to celý svět, naší zemi nevyjímaje. Vyvolalo to velkou vlnu solidarity s ukrajinskými lidmi. Hovořilo se o bezprecedentním kroku, ale nebylo tomu tak.

9.12.2022 v 1:36 | Karma: 15,36 | Přečteno: 522x | Diskuse| Politika

Ivan Kazimour

Kde budeme brát energii?

Včera státy EU schválily ekologická opatření, která mají pomoci zdravému životu (zřejmě nejen) v Evropě. Jsou opravdu rozumná? Vlastně jediná možná energie bude v brzké době energie elektrická.

29.6.2022 v 11:37 | Karma: 20,31 | Přečteno: 490x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Ivan Kazimour

Opravdu víme, co slavíme?

V těchto dnech probíhají oslavy 80. výročí spáchání úspěšného atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha. Nic proti tomu, ale málo bývá zmiňován pravý důvod atentátu.

29.5.2022 v 0:05 | Karma: 23,83 | Přečteno: 998x | Diskuse| Ostatní

Ivan Kazimour

Budeme zase překvapeni?

Uplynulo 122 dní ode dne kdy vojska Ruské federace překročila hranice Ukrajiny a zahájila velmi krutou válku, ve které se neštítí vraždit, mučit a znásilňovat civilní obyvatele včetně žen a dětí.

3.5.2022 v 0:58 | Karma: 16,82 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politika

Ivan Kazimour

Opravdu nepomůžeme?

Je zarážející, že po obrovských hrdinských proklamacích demokratických zemí o zavedení velmi krutých sankcí proti Rusku se nestalo prakticky nic a pokud se ještě o sankcích mluví pak vždy se slůvky „budou zavedeny“.

25.2.2022 v 13:04 | Karma: 13,29 | Přečteno: 244x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 12,40
  • Průměrná čtenost 595x
Dlouhou část života se zabývám historií. Píšu proto, protože mne to baví, vydělat se tím nedá a snad ani nechci. Jako elektronické knihy jsem vydal velmi obsáhlou práci „Průvodce dějinami zdravotnictví“, http://www.jine-knihy.cz/kniha/pruvodce-dejinami-zdravotnictvi o které si troufám tvrdit, že je nejobsažnější u nás a potom studii „Edvard Beneš bez adorace“ https://www.kosmas.cz/knihy/205623/edvard-benes-bez-adorace/ mapující život našeho druhého prezidenta v kontextu doby za využití vzpomínek jeho vrstevníků.

Seznam rubrik