Výrazně pomohly poplatky u lékaře, pomůže tentokrát finanční krize?

V posledních volbách, ať si říká kdo chce, co chce, pomohli výrazně ČSSD voliči díky poplatkům u lékaře. Byl to klíčový faktor, proč se nerozhodní voliči přiklonili k hlasu pro tuto stranu. Rozhodne tentokrát ekonomická krize?

Ve volbách do senátu pomohli voliči k vítězství ČSSD zejména díky poplatkům u lékaře. A pokud to nebyl přímo důvod primární, tak alespoň finální. Z osobní zkušenosti jsem zjistil, že tomu tak bylo, jen zde v diskuzích pod příspěvky, které o tomto faktu otevřeně mluví, se masy lidí brání. A jak to bude tentokráte, ošálí mysl, mozky a zdravý rozum občanů České republiky šaman Rath a náčelník Paroubek tím, že mají lék na zažehnání ekonomické krize? Že dají všem všechno co potřebují? Že bohatí budou mít vyšší daně a budou dotovat ostatní? A ve finále se dostaneme do stavu, kdy budeme všichni sedět doma na zadku a čekat, až nám jednou měsíčně přijde sociální dávka? Takhle to chceme, zase zpět do dob dávno minulých, kdy ideálně budeme mít všichni stejně, a praxe bude zase někde jinde?

Proč bych se snažil, byl dobrý ve svém oboru, bylo o mé know-how zájem, měl tedy "solidní plat" a měl jsem z toho odvádět obrovské daně, aby s nimi sociálně smýšlející politici nakládali nesmyslně ve prospěch ostatních? Po zdanění se dostanu skoro na úroveň člověka, který si zase až tolik nevydělá, ale má nižší daně, a tím pádem máme skoro stejně. Z toho mi vyplyne brzy myšlenka, proč bych se měl snažit, když můžu sedět doma na zadku a ostatní mne zabezpečí. Je to doopravdy to, co chceme? Nebo chceme opravdu zemi takovou, aby lidé kteří jsou schopní a zruční, měli prostě větší majetek, než ostatní? Vypadá to, že ne, že je v nás to naše "čecháčkovství", kdy závidíme majetek druhému!

I přes to vše, co jsem zde zmínil, tak opět vidím, jak páni z ČSSD naslibují finance a injekce financí přímo do peněženek voličů, a voliči na to zase uslyší. Ale zamysleme se, kde se ty peníze vezmou. Nakoupí ČSSD barevné tiskárny a natiskne do voleb bankovky, vlepí do nich proužky alobalů z čokolád, aby na své sliby finance získala? Nikoliv. Bude je muset vzít někde, kde by určitě měly rozumnější využití. Již nyní probíhají škrty v rozpočtech krajů, kde původně byly peníze určeny např. na rekonstrukce silnic, ale nyní jsou jimi pokrývány poplatky u lékaře. V podstatě se jedná ale o smysluplný příklad, díky zhoršující se kvalitě silnic bude vznikat větší riziko dopravní nehody a tím potřeba ošetření a dalšího výdaje z rozpočtu.

Tak doufám, že to nedopadne tak, jako vloni. I když tomu i velmi napomohla neinformovanost mladých "prvovoličů", kteří volili ČSSD jen proto, že neměli úplné informace o volebních programech ostatních stran a věřili vše skalním voličům ČSSD. Když se mne například kamarád zeptal, proč volím ODS, jestli chci vážně chodit do práce na 10 hodin, tak jsem jen vykulil oči. Za prvé nevím, kde tuto informaci získal, za druhé mu to stačilo, mladí je línější a línější, jako klíčový fakt automaticky ODS nevolit, a za třetí, tím že dal hlas ČSSD si zajistil, že jednou bude muset chodit do práce ne na hodin deset, ale alespoň 16, aby do státní pokladny odvedl peněz tolik, kolik se teď "rozdá" zbytečně.

Mysleme voliči, mysleme!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Kavalek | středa 4.2.2009 18:16 | karma článku: 23,42 | přečteno: 1104x
  • Další články autora

Tomáš Kavalek

„Já chci víc!“

16.2.2011 v 13:02 | Karma: 27,38

Tomáš Kavalek

Paroubek: Zprasím hokej

2.3.2010 v 14:55 | Karma: 32,26