Volím ČSSD protože...

Volím ČSSD, protože nechci, aby se další generace nudily doma, chci aby pořádně dřely a makaly a neměly čas myslet na zábavu a zbytečnosti, aneb mohli pro nás natočit úplně normální reklamu, a pravdivou, ale oni řekli ne, když kecy tak úplně největší a pro všechny.

Pár dní před volbami do EP jsem se dostal k několik videím, které mají voliče přesvědčit volit ČSSD. O existenci videí z dílny ODS jsem již věděl, a nepřišla mi nijak podivná, lživá a mystifikující, zkrátka bych jim bez okolků přiřadil nálepku "normální". Dnes jsem však objevil již výše zmíněná videa propagující ČSSD, a ta mne vážně velmi pobavila.

Video první je vcelku zábavné, viní ODS za zdražení elektřiny, absenci míst ve školce, nedostatku pracovních míst, drahým potravinám, zdražení nájmů, vybírání poplatků a školného. Více jak polovina tohoto výčtu je důsledek ekonomické situace, která, jak si dobře pamatujeme, je celosvětového rozsahu, hloupí však uvěří, že je to vina ODS. Vybírání poplatků, opět ta stará písnička, většina lidí proti tomu nemá žádné výhrady, tedy lidí, s kterými jsem se bavil, a to nemluvím o lidech nízkého věku, ale i lidech ve věku na šedesát, dokonce i sedmdesát let. Celkově fungování lékařské služby se zavedením poplatků zlepšilo, ale je pravda, že jako velmi dobře předhozená návnada pro voliče to asi zafunguje. Zavedení školného na VŠ je vcelku běžná praxe v jiných státech. On si pak totiž student více váží studia, snaží se, připravuje a studuje. Dostat se na VŠ nebývá až takový problém, jako se tam pak udržet. Ano, studium si samozřejmě i dnes žádá nemalé výdaje, ale školné alespoň přinutí studenty si studia vážit, vážit si investic do studií ze strany rodičů a na svém vzdělání se i podílet. Není problém chodit na VŠ stylem "zkusím to, a když mne vyhodí tak co". Bude-li se platit školné, a student se bude snažit, není přece problém, aby bylo právě toto školné vykrýváno stipendiem. Pokud opravdu těmto volebním návnadám uvěříte, tak si jen spočtěte, kde na to vláda vezme peníze, uvědomte si, jak vypadá schodek státního rozpočtu, v jakém stavu ho vždy předávala vláda ČSSD vládě ODS, a naopak. Utrácet a zadlužovat, to je velmi jednoduché, ale poté splácet, to už jde hůře. Kdo uvěří, trpí v nejlepším případě krátkozrakostí, neboť si neumí spočítat a uvědomit důsledky, ale žije pouze současností.

Ať to dopadne jak to dopadne, já jen doufám, že si jednou ti voliči pánů Paroubka, Ratha, Sobotky atd. jednou uvědomí, jací byli slepí, jak mysleli jen na sebe, sobecky a ne na generace následující. Připadám si jak na vrcholu Gaussovy křivky, pomalu to ODS vytáhla nahoru, a teď to zase půjde dolů.

Závěrem: lepší volit špatně, nežli vůbec, proto o tomto víkendu nezůstaňte sedět doma u svých vypnutých (je drahá ta elektřina) TV přijímačů, ale raději pojďte na čerstvý vzduch a volte, hlavně volte, a s rozumem. Já samozřejmě volit ČSSD nebudu a co Vy?

Autor: Tomáš Kavalek | úterý 2.6.2009 15:00 | karma článku: 48,73 | přečteno: 38244x
  • Další články autora

Tomáš Kavalek

„Já chci víc!“

16.2.2011 v 13:02 | Karma: 27,38

Tomáš Kavalek

Paroubek: Zprasím hokej

2.3.2010 v 14:55 | Karma: 32,26