V žádném případě nejsem rasista, ale...

Nejsem rasista! Toť informace na úvod. Už několik měsíců probíhá tzv. krize. Lidé mají pocit, že nejsou peníze. Snižují se odměny, zdražují produkty, ale i ta rodina, které se řadí do kategorie „chudých“ má zpravidla auto, plazmovou nebo LCD televizi, rychlovarnou konvici, mikrovlnou troubu, aj.

Ano, může se zdát, že v případě konkrétně dvou jmenovaných věcí, pomůcek v kuchyni, se jedná až o extrém. Možná to i extrém je, ale přeci pokud je rodina opravdu chudá, tak jak to, že na takové věci má, které se dají nahradit běžným sporákem. Ale to jen tak naokraj, to je opravdu extrém. Snažím se tím navodit atmosféru, jak každý brečí, že nejsou peníze.

Ceny ubytování jsou jedny z nejnižších za dlouhodobou historii. Turistů ze západu ubývá. Naši zemi si vybírají spíše turisté východní, pro západní už nejsme tolik zajímaví. A co až se zvýší DPH, resp. bude jednotných 20 %? Co pak? To ztratíme asi i ty z východu.

Problém je v tom, že je vidět snaha peníze získat různými způsoby. Proč se ale primárně vláda snaží brát peníze těm, kteří je vydělají, do státní kasy odvedou, a na chodu státu se podílejí? Proč nezasáhnout tvrdě, ale zároveň regulérně, proti těm, kteří se na chodu nepodílejí, resp. podílejí se negativně? Inspiraci jsem našel v článku „Deset z deseti cikánů krade. Ale já mám řešení, říká maďarský vajda“. Je na něm i zajímavé, že se ozval představitel menšiny.

Toto téma je velmi citlivé a mluvit o něm je někdy i „život riskující“, ale je to téma, o kterém by se mluvit mělo, a které by mělo být řešeno a vyřešeno. Za komunismu alespoň tito lidé pracovat museli. Neřešme teď jak a co dělali, ale byli svým způsobem pod kontrolou, byli v práci. Proč musíme a proč vůbec dotujeme z našich daní tuto skupinu lidí? Pokud někdo pracovat nechce, tak ať se zaopatří sám.

Chtějí-li policisté přidat do svého rozpočtu, proč není odebráno z příspěvků nepřizpůsobivým, a tyto prostředky nejsou rozdány pořádkovým službám. Proč? V případě tohoto kroku by se dala čekat agrese od „postižených“ (od těch, kterým bude jejich příjem odebrán) a policisté by měli více práce.

Nejsem rasista, ale svou měsíční gáži by si měl každý zasloužit - prací. No řekněte, komu by se nelíbilo žít si dle svého, mít takovou nepsanou imunitu, a jednou měsíčně si dorazit na úřad pro peníze?

Je totiž zajímavé, že ač žiji v okrese, kde je uprchlické zařízení, problémy s azylanty tu byly, a i nějaké jsou, ale ty největší se podařilo v krátké době odbourat. A v jaké situaci jsme nyní? Ano, skupina cca 200 azylantů neudělá takové problémy, jako např. 20...

Autor: Tomáš Kavalek | úterý 22.2.2011 9:10 | karma článku: 27,99 | přečteno: 1774x