Jirko, image není o stříhání plotu!

Dnešní zprávy opět trochu oživily okurkovou sezónu. Předseda ČSSD Jiří Paroubek sice připustil, že jeho šance na volební vítězství nemusí být tak růžové, jako jeho oblíbený svetr, zároveň ale apeloval na spolustraníky, aby si z poklesu volebních preferencí nedělali těžkou hlavu a pokračovali v dosavadní politice. Vždyť za dva měsíce může být situace úplně jiná. Pravdou je, že slíbit voličům se toho dá ještě hodně, jen kdyby státní kasa nezela prázdnotou.

Musíme doufat, že Jiřího Paroubka jeho každodenní manželské a rodičovské starosti navrátí „k tomu reálnému pohledu na svět a na život“, jak se sám vyjádřil, když s manželkou řešil, jaký kočárek vybrat pro svého potomka. Zůstává však otázkou, zda je tento způsob prezentace předsedy zrovna nejšťastnější. Normální obyčejný člověk totiž především řeší, kde na ten kočárek vzít a ne jakou bude mít barvu a podobně – to jsou pro obyčejné Čechy pořád zatím druhotné záležitosti.  

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek podle médií Jiřímu Paroubkovi vzkázal, že by mu slušela větší lehkost ve vystupování.  Takovou radu je však nutno brát s trochou nadsázky, ale hlavně ne doslova. Předseda strany, která se chce prezentovat jako solidární a otevřená lidem, musí vystupovat vůči voličům s větší vstřícností, náklonností a pochopením. Určitě by bylo na místě inspirovat se třeba tím Michalem, který je moderním politikem západního střihu, má smysluplné nápady a umí to s lidmi. Pokud chce být ČSSD moderní evropskou stranou, měli by mít všichni její představitelé rovněž image lídrů západoevropských stran.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Kaucký | pondělí 27.7.2009 18:00 | karma článku: 29,03 | přečteno: 2027x