Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč nemůžeme ani tečkovat, aneb Síla slova

Neznám sprostých slov, ale znám mnoho sprostých charakterů. Jak tedy vyjádřit to, co se mi stalo, když to nemůžu napsat tak, jak se mi to stalo. Smrtelný není jen koronavirus. Mám chodit, takže tentokrát poslouchám a lítám na WC.

Samozřejmě, že u mě platí v tomto případě přísloví "Kovářova kobyla chodí bosa," Včera jsem měla odletět do Řecka se synem, ale bohužel, tak se nestalo. Zato zdatně lítám po doktorech a na tu toaletu.

Ještě před touto příhodou jsem sdělila svoji kamarádce, že se na to (tečkování), protože jsem se rozhodla zhubnout, aniž bych z toho měla přetlak v hlavě nebo v duši. Nakonec jsem udělala ze sebe mooooc chytrou a řekla jsem, že jsem si jista, že moje mysl na tuto větu slyší. Jasně, slyšela.

Potom jsem odjela se švagrem do Prahy a nechala jsem doma auto, aby mi ho syn přivezl, protože pojedeme na letiště do Vídně. Stačila jsem říct, že je to divné, že tam budu bez auta, kdyby se něco do středy stalo, tak já nejsem mobilní a do metra prostě nevlezu, protože vůbec nevím, jak bych se orientovala. A zase jsem vyslovila něco jen tak, prostě jsem na auto zvyklá, ale syn si svoje potřeboval dát do servisu. Netušila jsem, že moje mysl je tak otevřená a každou moji větu bere vážně. 

V pondělí ráno mě probudila netypická bolest břicha. Počkala jsem do půl osmé a volala jsem profesori, jestli by mi neposlal e-recept, že mi je divně, že mám letět do Řecka. Nebyla jsem schopna ani vstát. Pak jsem zavolala syna, aby mi přivezl recept, černý čaj a rohlíky. Chudák jel až z Barrandova na druhý konec Prahy. Sedl si a bylo evidentní, že mu není dobře.

"Asi poletíš, kluku, sám," sdělila jsem podezření a vyslovila jsem svoji intuici.

Kluk odjel domů a já za dvě hodiny dostala třesavku. Napsala jsem profesorovi sms, že k němu jedu. Pondělí je jediný den, kdy má ambulanci.

"Do Řecka můžete, tam jsou také doktoři, ale nechám vám vzít krev," řekl profesor, který věděl, že je to recidivující problém.

Zkrátím to - CRP - zánětlivý faktor byl 100 x nad normou. Za hodinu byly výsledky v počítači.

"No, do Řecka nepoletíte, i když tam jsou také lékaři," sdělil mi to, co jsem věděla.

Kývla jsem souhlasně, stejně bych neletěla, bála bych se. Čekala jsem, že mě pošle na CT nebo na sono, ale nic. 

Chvíli jsme si povídali,kolik bych měla času, aby mi neudělali vývod nebo, abych vůbec přežila, kdyby "to" prasklo. Byla jsem celá zpocená. Pan profesor mi napsal velmi silná antibiotika v koňských dávkách, takže v nemocniční lékárně mladá magistra znovu volala, jestli je ta dávka dobře. To už jsem myslela, že omdlím. Nahlas jsem volala, že to není můj nápad se ptát na dávku, aby si opět pan profesor nemyslel, že jsem chytřejší. Stačil můj příjezd a odjez bez sona a bez CT, zato jsem v ruce držela výsledky krve, které byly šílené.

Zavolala jsem známému, který mě vozil do nemocnice a zpět a večer jsem odjela domů - k jistotě, protože při vědomí, že bych skončila na nějaké pražské emergency, jsem se znovu začala potit a břicho mě bolelo tak moc, že jsem byla ráda, že mám jedináčka a nemusím psát závěť. V noci jsem přijela domů a ráno chyběl můj lékař, takže mi ortoped napsal žádanku na CT, které bylo rozbité. Je to takový milý kluk, kterého znám od jeho narození a také mi do neděle nechal píchat injekce na velké bolesti v kříži, která mi střílela do podbřišku. To byl zřejmě důvod, proč mě velká bolest neupozornila dříve a jela jsem za minutu dvanáct ke známému profesorovi, který mi sdělil dg. ode dveří a šetří MZ ČR a VZP finance za CT a sono, asi je to drahé, a nezbyly by peníze pro poslance.

Na druhý den jsem si vyjednala v naší nemocnici CT, to bylo včera - a letěla jsem nahoru k lékaři, který četl, že se jedná o akutní divertikulitidu s mnohočetnými divertikly. Dívala jsem se doktorovi přes rameno na monitor, pozorovala jsem ty hnusné divertikly a sledovala jsem, jestli v nich není dírka. Nebyla tam, ale před šesti lety mi zachránili život v okresní nemocnici, i když jsem opět byla na pražském špičkovém oddělení, ale neudělali mi CT. Nechtěla jsem opakovat historii, která byla už i tak hodně rozjetá.

A jsme u síly slova. Začala jsem hubnout, protože jsem nemohla nic sníst a mám striktní dietu. Už nikdy nepojedu do Prahy bez auta, i kdybychom měli letět z Bruselu kde by nás vítala evropská komise jako dva české občany s řeckým původem, nedej bože samotná paní Merkelová.

A o čem ten můj příběh je? O tom, že kdybych tam byla s někým cizím, tak bych vybojovala CT a sono a nutila lékaře, aby toho člověka hospitalizovali, protože takový prosáklý divertikl je téměř hnusný jako koronavirus. To jako fakt. 

Vážně tentokrát bych se z toho vytečkovala, protože kam to kdysi úžasné české zdravotnictví spěje? A vážně úplně nakonec kvituji i tu rychlost a ochotu pana profesora, který věděl i bez CT, že na mě zabere koňská dávka. Takže jsem asi kobyla, která chodí bosa.

 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | čtvrtek 6.2.2020 8:27 | karma článku: 20,73 | přečteno: 725x
  • Další články autora

Katerina Kaltsogianni

Psychopati nevládnou, chtějí ovládat i za cenu života

O tomto fenoménu bylo napsáno dost knih, natočeno pár filmů, ale stejně tato sorta vede a řídí naše životy. Dnes nebudu psát o politice, ale o jedné ženě, které její manžel zničil život. Proč? Protože na psychopata nikdo nemá.

6.11.2020 v 9:13 | Karma: 25,60 | Přečteno: 985x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Bůh na mě neměl čas, držel ruku nad USA a Čínou

Prostě jsem nemohla usnout, tak jsem si naivně pustila na Čt24 americké volby, abych pochopila, co a jak mají dělat státy a státníci, když je USA nejmocnějším státem a jeho prezident nejmocnějším mužem. A bylo to, už jsem neusnula

5.11.2020 v 8:05 | Karma: 21,80 | Přečteno: 750x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Nejmocnějším mužem světa je fakt prezident USA?

Tuto informaci prostě neberu, nemůžu tomu uvěřit, protože USA nejsou jedinou velmocí na tomto světě. Nesmíme zapomínat na Rusko a Činu. A co ta naše slavná EU? To je co? To je předměstí USA a parkovací místo pro migranty?

31.10.2020 v 18:29 | Karma: 22,53 | Přečteno: 860x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Co je mi do USA a jejich volební kampaně na prezidenta?

Moc to nechápu. Za komunistů jsem se museli dívat na představitele Sovětského svazu, do nedávna byla pro nás diktátorská Čína vzorem, jak to dopadlo, víme všichni. Jak to dopade, neví nikdo z nás. Tak co je mi do voleb v USA? Nic.

30.10.2020 v 10:28 | Karma: 43,72 | Přečteno: 8805x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Já snad toho Babiše začnu mít ráda

Zvláštní. Jeden den se může prezident Zeman, když měl proslov k národu ohledně koronaviru, přetrhnout, jak chválil Prymulu, za pár dní ho premiré Babiš odvolal. Udělal velmi dobře, myslím, že si oddychlo více lidí včetně premiéra.

23.10.2020 v 12:59 | Karma: 22,15 | Přečteno: 773x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Antivax fanatik rozhodne. Kennedy je klíčem k volbám, uškodit může všem

30. dubna 2024

Premium Robert F. Kennedy Jr. je přehlíženým kandidátem v boji o Bílý dům. Syn někdejšího senátora a...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  19:46

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik