Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pane premiére, brnkněte i řeckému premiérovi a otevřete letecký koridor

Pan premiér A. B. volal s chorvatským premiérem o případném otevření hranic. Mně se otvírala v kapse kudla, jak se říká, protože když si vzpomenu na Chorvaty, jak se k Čechům mnohdy chovali a chovají, tak mám vztek. 

Češi nenechali Chorvaty na holičkách ani po válce, jezdili k nim, jezdí stále, ale mnozí zůstali neubytováni, pokud si chorvatský podnikatel usmyslel, že jsou eura od Němců lepší, nežli od Čechů. A to je prostě pravda. Chorvatský premiér vyzval i český národ, že bude vítán. Tak by bylo moc dobře, aby se k nim začali Chorvati chovat slušně, protože čeští turisté tam nechávají ohromné množství finančních prostředků. Proč tedy český premiér nevolal i řeckého premiéra?

Tato myšlenka na mě skočila, když jsem v TV slyšela chorvatského premiéra a poslouchala zprávu,  že český premiér je s chorvatským ve styku, aby vytvořili společně koridor jak pro automobilovou dopravu, tak i pro leteckou. Usmála jsem se smutně, protože vím, jak Chorvati smýšlejí o Češích. Jasně, že se toto hodnocení netýká všech a mnozí vítají svoje české návštěvníky s otevřenou náručí, protože jsou si jisti, že zase a opět přijedou. Žijeme v zemi, kde chybí moře, takže Češi hojně navštěvují nejen Chorvatsko, ale také jiné státy, kde je moře.

Letos to vypadá bídně jak s Itálií, se Španělskem, asi i s Tureckem, tudíž je logické, že se bude uvažovat o otevření hranic se státy, které nejsou nebezpečné pro znovu rozšíření COVID-19. Rakousko na tom není zrovna dobře, takže asi automobilový koridor bude složitější. Dost pochybuji o tom, že by čeští milovníci Chorvatska chtěli létat, protože kdyby chtěli, tak by létali dávno. 

Řecko ke krizi s koronavirem přistoupilo velmi přísně a ostře. Nechtějí, aby se nákaza šířila, protože očekávají s ohledem na nízkou nákazu Řeků, že by se konečně po letech ekonomické krize mohlo díky turismu a oblíbenosti řeckých ostrovů, ale i pevniny, dostat ekonomicky nahoru. Jejich ostré kroky mi tedy přijdou logické, i když jsou drsné, jak jsem psala v jednom z blogů, téměř diktátorské. Před chvílí jsem domluvila s českým honorárním konzulem řeckého původu a sdělil mi, že na COVID zemřelo v Řecku cca 110 osob. Velikonoce slavili Řekové bez rodin a přátel, tedy doma, protože tam je i zákaz vycházení a vyjíždění.

Řecko má nejvíce pláží v Evropě, cca 16 tis. km a tři tisíce ostrovů. Ideální země na turismus. Myslím si, někdy to i vím, že Češi mají Řecko rádi. Je tam jiný život, nežli v drahých resortech. Řecko ani moc neumí vytvořit resorty, protože v Řecku se právě díky jejich pohostinnosti žije mimo ubytování, prostě venku. Kdo tam byl, tak musí uznat, že v Řecku je vidět i řecký život obyčejných lidí, ale i těch, co pracují pro turisty.

Není to tím, že jsem Řekyně, ale řecké moře je prostě úžasné a čisté, rozhodně Egejské moře nemá v Evropě, možná i na světě, konkurenci. Je průhledné a nádherné a tak by se dalo přirovnat, což se také přirovnává, ke Karibiku.

No a na závěr bych chtěla vzkázat panu prezidentovi, že je fajn, že rok budou uzavřené hranice, jak včera sdělil, že toto opatření by mělo platit i pro Čínu především z důvodů, že by do Prahy už vůbec nelétala letadla z Číny, protože si nedovedu představit, že se do letadla nedostane ani jeden koronavir, Mohu se mýlit, ale rozhodně bych uvítala, aby se všechny ochranné pomůcky včetně těch šíleně předražených roušek vyráběly v Česku. 

A úplně na závěr bych chtěla ještě říct, že by se dal otevřít i koridor pro auta do Řecka, protože do Řecka jezdí hodně Čechů auty, ale to se obávám, že Maďaři zavedou takové zákony, že neprojede Maďarskem ani moucha, natož český turista. 

 

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | pondělí 20.4.2020 11:54 | karma článku: 35,19 | přečteno: 4732x
  • Další články autora

Katerina Kaltsogianni

Máme dva nebo tři prezidenty?

Vlastně máme tři prezidenty, ale ten, co se jmenuje Zeman, nemůže zřejmě o ničem rozhodovat. Netuší, že místo něho rozhoduje Mynář a Ovčáček, že se do "prezidentské funkce," zvolili sami.. Alespoň je v něčem Česko nejvýraznější.

6.11.2021 v 9:34 | Karma: 14,53 | Přečteno: 510x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Kohoutí hnízdo x Čapí hnízdo

Kohoutí hnízdo sídlí v Bruselu, odkud na nás kokrhají kohouti. Mají tam i slepice, ale určitě se na všechny nedostane. Jsou tam i bílí koně, vzácná rasa, která vypadá jako lidi. Pochopte konečně, proč nechají ptáci žít Čapí hnízdo

15.9.2021 v 7:26 | Karma: 12,83 | Přečteno: 493x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Dyť o těch dluzích nic nevíme

Hádka se odehrála večer na terase, kde jsme se sešli. Přijela jsem utahaná z Larissy, rozčarovaná řeckým chováním. V hlavě mi běžely otázky, zda je to lockdownovou situací nebo povinným očkováním Řeků, kterým tím berou demokracii.

14.9.2021 v 8:02 | Karma: 21,58 | Přečteno: 957x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Pan Okamura nemá mediálního poradce?

Po skoro čtyřech měsících si pouštím zprávy, kde se najednou objeví Okamura, který byl velmi krutý a nelidský k afgánským uprchlíkům. Chtěl se zalíbit? Jedná se o rasistické prohlášení? Pokud ano, tak by měl odejít z politiky.

31.8.2021 v 8:22 | Karma: 14,31 | Přečteno: 523x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Možná to hodím Pirátům, Aneb kdo naočkuje voliče nejlépe

Na můj předchozí článek "Hodím to Babišovi...." jsem dostala okamžitou reakci mediálního mluvčího Pirátů. Napsal mi podrobný e-mail o tom, jak je strana Pirátů šikanována, že jsou to výmysly ze sociálních sítí apod. No tak uvidíme

29.8.2021 v 10:41 | Karma: 21,07 | Přečteno: 1022x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Vojenští piloti nepoznají rozdíl. Nejmodernější simulátor napodobí i bitvu

9. června 2024  16:09

Základna vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou již zhruba rok disponuje novou technikou....

Zadržený cizinec je podezřelý ze žhářství. Policie se obává sabotáží financovaných Ruskem

9. června 2024  15:17

Cizince, kterého policisté zadrželi, spojují se žhářským útokem, který se odehrál na Praze 9....

Zahladit genocidu. Bosenští Srbové se chystají přejmenovat Srebrenicu

9. června 2024  15:06

Prezident bosenské Republiky srbské Milorad Dodik oznámil v srbské televizi, že se pracuje na...

Ženu v Zelenči srazilo na poli auto a zemřela. Obviněnému hrozí 20 let vězení

8. června 2024  23:52,  aktualizováno  9.6 14:27

V sobotu odpoledne byla na poli u obce Zeleneč u Prahy nalezena mrtvá žena. V pozdních večerních...

  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1558x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik