Holčička, která u nás bydlí v koupelně

Dítě vám změní život. Klišé! Ovšem i ty nejotrlejší matky musí uznat, že to tak je. Žijeme dětský svět ve svém vlastním. Je to báječné odreagování, kdy zahodíte za hlavu běžné starosti, vaření, žehlení, binec a přenesete se do světa úsměvů, žvatlání a příběhů, které vytváříte pro toho svého drobka, a tím potažmo i pro sebe. Začátky jsou o smradlavých plínách, kojení, ponocování, únavě, ale pak se to přehoupne v pohádkový svět, kde je všechno jedinečné, báječné a hlavně možné.

Za tu dobu, co je holčička na světě, jsme si spolu vytvořily spoustu příběhů, máme své rituály a místa, na která se rády vracíme. Fantazie v tomto případě nezná mezí a já si užívám každičký jednotlivý den, i když jsem se musela opět plně zapojit do pracovního procesu, o to víc si to umím vychutnat a ocenit. I ty nejbanálnější aktivity se dají dělat s velkým prožitkem a nás baví cokoliv, hlavně, když to děláme společně, tak třeba:

- jogínujeme, popravdě to vypadá tak, že já cvičím a holčička si na podložce žužlá ruce, zvedá nohy a je jí úplně šumák, že se ji máma snaží rozpohybovat,

- čteme Josefa Čapka, nesmrtelné pohádky, které nás přiblíží do bezstarostného světa pejsků a kočiček,

- díváme se na obrazy, tváří se, že ji to vážně zajímá, nejraději má Picassa, obraz s názvem "The Rest" ji fascinuje natolik, že by se na něj vydržela koukat hodiny,

- ovšem nejzábavnější aktivitou je večerní očista, kterou předchází návštěva holčičky, která u nás bydlí v koupelně. Ta se objeví vždy, když se podíváme do zrcadla. Jakmile ji zahlédne, vykulí ty svoje modrý kukadla, na tváři se jí vykouzlí široký úsměv, začne se mrskat jako kapřík a radostně na ni křičí:).

V podstatě ať děláme cokoliv a že je toho mnohem víc, tak nejde o výsledek, ale o to, že je spokojená, že ji to baví, že se usmívá a má z toho radost. Tolik mě to blaží, že jsem si nikdy nemyslela, že by mě to blažit mohlo! Začíná objevovat okolní svět, vyžaduje pozornost a já jsem šťastná, že můžu být u toho, že vidím, jak reaguje, každý den je něco nové pro nás pro obě, každý den udělá malý pokrok a největší odměnou je mi její úsměv, obzvlášť ten ranní. Otevře ty svoje velký kukadla, podívá se na mě a já bych se rozpustila blahem. To je pro mě to nejkrásnější probuzení!

Autor: Kateřina Kalčíková | čtvrtek 28.2.2013 12:43 | karma článku: 20,65 | přečteno: 1468x
  • Další články autora

Kateřina Kalčíková

3 ro(c)ky mrtvá!

10.7.2019 v 20:21 | Karma: 10,35

Kateřina Kalčíková

Výlet do pravěku

2.3.2014 v 13:33 | Karma: 8,07

Kateřina Kalčíková

Typicky česká zákeřnost

28.10.2013 v 3:40 | Karma: 21,13