Potřebujeme dohled Dráb(k)a?

Jeho blahorodí pan ministr má velmi přiléhavé jméno. Zavádí nám zde nucené práce na úkor práce na smlouvu, zavádí nám také "sockokarty" (jo, na holotu musí být přísnost) a nyní nám zde zavádí centrální registr potenciálně ohrožených dětí.

On, chlapec, vůbec rád registruje své občanstvo. Zdalipak to má co společného s jeho podnikatelskými aktivitami?
Ale odstupme teď od problematiky střetu zájmů, takových v naší vládě je, že ano.
Podívejme se na to, co vlastně tato hlava pomazaná vymyslela. Takže.
V tomto registru budou v š e c h n y děti z rozvedených rodin. Já osobně to dost dobře nechápu. Kdybych totiž byla bývala zůstala žít s domácím násilníkem, jsou moje děti "v bezpečí". Jakmile jej však opustím, stávají se z mých dětí děti "ohrožené". Proč neexistuje raději centrální registr rodičů prokazatelně ohrožujících své děti? Tedy včetně oněch domácích násilníků, neb dle stanoviska WHO je přítomnost dětí u domácího násilí psychickým týráním dítěte. A já se nedivím, můj syn stejně jako já, je stižen PTS (post traumatickým syndromem). Proč do takových registrů nezapíšou matky, které prokazatelně ublížily svým dětem?
Dále je v tomto návrhu vládou již schváleném to, že do tohoto registru smí nahlížet nejen policie či orgány OSPOD, ale i učitelé. Každý z jmenovaných z titulu své funkce může nahlížet do takovéhoto registru.
A vy jakožto rodič jste už navždycky označený. Co jste to za rodiče, když máte doma ohrožené dítě?
Už se těšme, jak z této pozice budeme s učiteli jednat třebaaaaaa... o sexuální výchově.

Autor: Kateřina Bartošová | sobota 14.1.2012 19:41 | karma článku: 19,95 | přečteno: 1032x