Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je hrozný, když někdo umře

Na hlavní straně Idnes (a samozřejmě i většiny serverů v Česku) jsou fotky z pohřbu člena populární kapely. Když zemře někdo "známej", přijde to líto i nám, co jsme ho znali jen "z televize". Za měsíc už si na to většina z nás ani nevzpomene, snad až možná na konci roku, když noviny přinesou soupis těch VIPáků, co nás letos opustili. Pro blízké příbuzné, přátele atd. je to ale rána, která se možná nezacelí nikdy. Vím moc dobře o čem píšu...

V srpnu to bude už dlouhatánských a současně velmi krátkých 9 let, co mi umřel člověk nejbližší - můj přítel Luděk. Tehdy jsem si vůbec nedokázala představit, že to jednou bude třeba 5 let od té hrozné chvíle nebo dokonce 10, 15... Dny se vlekly neskutečně, ta prázdnota po něm mě užírala jako zhoubná nemoc. Nechtěla jsem jíst ani NIC dělat. Nedokázala jsem si představit, že se ještě nekdy třeba zasměju. Vůbec NIC.

Zvláštní je, že pocitově je to i dnes pořád stejné - pořád mi tak strašně chybí. Současně už spoustu let "normálně" žiju, jím, pracuju, směju se... Dokonce jsem se znovu seznámila se skvělým chlapem, vdala, máme super rodinu. S postupujícím časem už dokážu ten pomyslný šuplík se vzpomínkami stále lépe otvírat jen, když chci já. Někdo to umí už za rok, někdo to třeba nedokáže nikdy.

Pokaždé, když v médiích čtu, že někdo umřel - ať už známý či neznámý, vždy cítím takovou zvláštní bolest. Vžívám se do situace blízkých a tuším, jak asi zrovna trpí. Moc na ně myslím (i když je třeba vůbec neznám) a přeju jim hodně síly, budou ji moc a moc potřebovat. A vím, že kus toho strašnýho bolu mají už napořád. Že se sice za čas oklepou (a ten čas je u každého jiný - někomu stačí rok, jiný potřebuje víc či méně času) a budou žít "normálně". Ale navždy už budou dělit čas na PŘED a PO. Aspoň tak to mám já. Jakmile se mluví o čemkoliv z minulosti, automaticky mi naskočí "to ještě BYL" nebo "to už NEBYL".

Hrozný mi přijde, jak se tzv. "nad mrtvým zavře voda". Kdo nezažil, asi nepochopí, co mám na mysli. Jde mi o to, že někdo konkrétní prostě zmizí ze života a ono, světe div se, jde všechno normálně dál!!! Jak je to možný?? Jaktože, že třeba malej papírek, popsanej dotyčným (zemřelým) s nepodstatnými poznámkami, TADY pořád je, ale ON už ne??! Jakto, že se na ulici plouží tolik "zbytečnejch existencí", ale ON/ONA, který/á toho ještě měli tolik co říci či udělat, tu už nejsou??!!

Ti, kdo ho/ji znali, si občas vzpomenou, někdo častěji někdo méně. Ti nejbližší už navždy mají odumřelý kus srdíčka. Kdo nezažil, nepochopí.

Autor: Kateřina Kašparová | čtvrtek 31.7.2008 13:09 | karma článku: 38,70 | přečteno: 5974x
  • Další články autora

Kateřina Kašparová

Co je vám do toho, kolik prohraju?

Pár ouřadů plus jeden ministr zas jednou dospěli k názoru, že jen oni vědí nejlíp, co máme dělat ve volném čase a především jak máme nakládat se svými penězi. Ministerstvo financí jen pár dní před volbami zveřejnilo návrh zákona o provozování sázkových her. Chce např. určovat počet kasin ve městě podle počtu obyvatel, zakázat automaty v hospodách a chystá spoustu dalších omezení lidí.

13.10.2014 v 15:00 | Karma: 45,33 | Přečteno: 24213x | Diskuse| Sport

Kateřina Kašparová

Jak děti v České televizi střílejí zvířata

Dvě děti ve věku asi 10-12 let (spíše už skoro slečny) stojí před parkem, kde běhají kočky, psi a létají ptáci. Obě děti drží pistole a míří na zvířata. Prásk! Zkrvavená kočka padá k zemi. Prásk! Mrtvý pták padá k zemi. Prásk - prásk - prásk! Další kočka umírá až po třetí ráně. Děti se srdečně smějí a střílejí dál na vše, co se před nimi jen pohne... To vše v budově veřejnoprávní České televize!!!

18.4.2013 v 20:15 | Karma: 46,40 | Přečteno: 18212x | Diskuse| Společnost

Kateřina Kašparová

Umřeli zbytečně

Ve zprávách bylo, že firma (Nowaco) stahuje lasagne (kde je nedeklarované koňské maso) a nechá je zlikvidovat. Rozhodně nehodlám jíst koně, ale takhle zbytečně plýtvat životy se mi hnusí snad ještě víc... Takových zvířat umřelo naprosto zbytečně!

21.2.2013 v 9:44 | Karma: 25,12 | Přečteno: 1612x | Diskuse| Společnost

Kateřina Kašparová

Ne/jsem zločinec!

Dnes jsem se zúčastnila protestního turnaje v pokeru v Praze. Cílem bylo dokázat, že nejde o hazard, ale dovednostní hru. Na místo dorazil i ministerský státní dozor a za značného zájmu médií na místě sepsal o akci zápis. Osobně mohu sloužit jako zářný příklad toho, že poker není hazard!

9.1.2012 v 18:14 | Karma: 18,06 | Přečteno: 1929x | Diskuse| Sport

Kateřina Kašparová

Jak jsem porazila Martina Staszka

Setkat se s druhým nejlepším hráčem pokeru na světě si přeje určitě každý fanda této hry. Mně se to povedlo včera, a to přímo na herním stole!

17.12.2011 v 13:46 | Karma: 15,11 | Přečteno: 1730x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

GLOSA: Trestání bezdětků? Má-li něco logiku, vytáhněte na to kanon

3. května 2024

Premium Na živořící lidovce se sesypala hora kritiky za jejich návrh, aby bezdětní lidé odváděli vyšší...

Poslanci se rozhodli umožnit prodej některých lehčích drog dospělým

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  13:54

Dospělí si v Česku budou moci koupit lehké drogy jako HHC, kratom nebo konopí s nízkým obsahem THC,...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Na Česko loni útočili ruští hackeři. Nechte toho, vyzval je Černínský palác

3. května 2024  13:42

Za loňskými útoky na českou internetovou infrastrukturu stáli ruští hackeři, uvedlo ministerstvo...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.