Zajímá někoho podstata věci?

Něterým lidem je asi milejší  uhlazený hlupák než inteligentní člověk, který se párkrát vyjádřil jadrným jazykem.  Těm ani nejde o pravdu, ale jen o ty výrazy, které občas použije skoro každý. Je zajímavé, že  se asi málokdo s červenými kartami zajímá o podstatu věci

            O tom jaký je „služební zákon“ asi kromě zainteresovaných neví veřejnost skoro nic. Po vypuknutí protizemanovských aktivit jsem se snažil přečíst služební zákon. Se spoustou věcí souhlasím, ale taky bych měl připomínky jako pan Zeman. Navíc mi chybí možnost odvolání pro neschopnost. Pokud třeba zastupitelé uzavřou nevýhodnou smlouvu nebylo by nutné dokazovat jejich úmysl spřátelené osobě  odklonit naše peníze, ale odpovědni úředníci by „letěli“ bez padáku. Pokud se prodá podezřele levně nebo nakoupí předražená nemovitost či movitost „letělo“ by se taky. Bohužel asi s náhradou škody by to bylo složitější.  Proč sdělovací prostředky a demonstrující nediskutují s prezidentem na téma služební zákon?

            O překladu pojmu „pussi riot“ je taky možno diskutovat. Pokud se někdo baví o kozách tak nemusí mít na mysli rohaté čtyřnohé zvířata  nebo nářadí v tělocvičně.  Asi jsem konzervativní, ale jejich umění mi nic neříká. Ani mezi svými známými o takových nevím. O vystoupení takových umělců v kostele si myslím zřejmě totéž co prezident. Pokud někdo pussi riot považuje za umělce a politické vězně ať snaží pomocí sdělovacích prostředků o tom veřejnost přesvědčit.

            Ještě trochu z bible. Kdo je bez viny ať hodí kamenem. Kdyby protestovali ti, kteří nikdy nepoužili podobný výraz asi by s červenými kartičkami poskakovalo pár jedinců. Jsem přesvědčen, že pan prezident s dalšími podobnými výrazy bude opatrnějši.

Autor: Vavřinec Karst | čtvrtek 20.11.2014 12:39 | karma článku: 27,06 | přečteno: 852x