Už mne to ...

Zase jsem četl něco o hledání zahraničních investorů.  I komunální politici na okresní úrovni uvažují o hledání zahraničních investorů třeba v Jihoafrické republice. Ta obětavost na všech úrovních mne dojímá. Naši politici asi vůbec neznají  pojem  návratnost investic. Trestuhodná neznalost, ve středověku srovnatelná s pojmem škůdci země.

Návratnost investic prakticky znamená, za jak dlouho se investovaná částka vrátí Podle našich politiků investoři  k nám chodí utrácet peníze, které někde jinde těžce vydělali, proto, aby nám pomohli. Je sice chvályhodné, když u nás investují zahraniční firmy a vznikají pracovní příležitosti pro naše občany. Lepší by asi bylo, kdyby dovedl hospodařit stát ve svých podnicích. Každý z nás by byl asi schopen uvést příklad, jak se zahraniční investice investorům vyplatila. Za jak dlouho se mu vložené investice vrátily a kolik dnes na tom vydělává. Náš stát se ale chová jako zemědělec, který prodá pole a pak na těch polích pracuje jako námezdný čeledín a má strach, aby ho investor  nevyhodil a nenahradil strojem.

Naši politici dovedou investovat jenom do státního aparátu a do vlastních kapes. Budeme mít dobré politiky až stát bude dobře hospodařit ve státních podnicích. Zatím byl schopen je rozprodat a nadělat další dluhy. Tam se taky hodně investovalo do zlatých padáků a do „managementu“.  Bohužel koho jsme si zvolili ten hospodaří s výsledky práce voličů.

 

 

Autor: Vavřinec Karst | pondělí 30.3.2015 13:10 | karma článku: 22,10 | přečteno: 704x