K diskusi o prezidenském vetu.

Zajímavé na diskusích vás blogerů k vetu zákona, zkráceně řečeno, o pěstounské péči,  je fakt, že nikoho nezajímá skutečnost proč je tolik dětí v ústavní péči. Děti mají svá práva, ale stát se nestará a neřeší jejich dodržování a vymáhání a  nejsou ani řádně definována. V domovech jsou i nechtěné děti žen, u kterých se jednalo spíše o pracovní úraz, děti alkoholiků, jedinců týrajících své děti a dalších nezopovědných jedinců. Do značné miry je ústavní péče nákladné sponzorování těchto uvedených.

Vim, že se taky jedná  o děti ponechané v porodnici nebo v babyboxu. Ty mají šanci na adopci.  Zajímavé na diskusi byl i fakt, že diskutující ignorovali, že drtivá většina rodičů se o své děti stará. Zato pěstounskou péči hodnotili tak, že ji nelze žádnými penězi zaplatit.

Pokud někdo, přes doporučení lékařů nechce podstoupit interrupci a po několika měsících ho nebaví starat se o postižené dítě, pak mi řekněte, co si mám o tom myslet. Z některých názorů je interrupce vražda i když by se jednalo o dítě zplozené při znásilnění, nebo prokazatelně poškozené. Je zajímavý také fakt, že v ústavech jsou i sourozenci. To, že se rodiče o své první dítě nestarají a je v ústavu by měl být důvod k tomu, aby neměli další dítě. Určitě by bylo méně dětí v ústavech pokud by rodiče nestarající se o první dítě byli kastrování což je nemožné, díky pseudohumanistům. Kastrace není možná ani u vraha, který znásilní a zavraždí náctiletou, která měla teprve život před sebou. Každé dítě by mělo mít právo na zodpovědné rodiče a pokud možno úplnou rodinu. V minulém režimu stačilo jednou ročně v ústavu projevit zájem o dítě a bylo neadoptovatelné. Systém pěstounské péče má vliv na počet adopcí.

Pokud někdo z nezodpovědných neplatí výživné je v nejhorším případě na náklady ostatních umístěn do vězení, kde nemusí nic dělat a je zaopatřený líp, než nějaký důchodce. Pokud matka v těhotenství pije nebo bere drogy, což by mohl lékař zjistit, je větší pravděpodobnost, že dítě bude problematické nebo opuštěné, než u matky, která se stará o budoucnost svého dítěte i před jeho narozením.

Diskuze na téma, zda bude dostatek zájemců o pěstounskou péči je jednoduchá, pokud se to bere jako zaměstnání. Pojem profirodiče, který se vyskytoval pro pěstouny, diskriminuje řádné rodiče.  Jednoduché bylo v diskuzi označit prezidenta za populistu, kterému se nechce lézt někomu do ...... Bruselu.

Autor: Vavřinec Karst | sobota 15.9.2012 0:00 | karma článku: 8,38 | přečteno: 605x